El Mito De La Caverna

Páginas: 3 (739 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2012
COMENTARI DE TEXT

… De l’educació a través de la Història podem aprendre moltíssim. Últimament s’han produït successos en què joves amb totes les comoditats han realitzat actes vandàlics per meradiversió. Una joventut que es diverteix cremant cotxes i tirant pedres a mi em pareix una joventut malalta. En aquest sentit, al llarg de la Història ha ocorregut sempre que quan determinadessocietats han arribat a un grau de desenrotllament i benestar considerable, aquestes societats s’han relaxat de forma extraordinària. Els va ocórrer als joves romans de finals del segle II i a la societatcreada per Gengis Khan. Potser la joventut actual, d'entre 15 i 25 anys, no ha passat per un aprenentatge de l’escassetat. Han crescut en una societat de l’abundància, i no li donen el valor a les coses.En açò els pares hem tingut una enorme responsabilitat.
Però no sols els pares. Hi ha un missatge en les televisions francament lamentable: que es pot viure fent el “manta” i guanyar prou milersd'euros a l'any simplement per posar la cara en televisió i dir dos estupideses. En açò els programes fem en els quals la gent menysprea la cultura, on es parla molt malament, es profereixen continusinsults i s’ha perdut el respecte a l’altre, estan fent un dany terrible a la joventut. Jo crec que cal tornar als valors, no als tradicionals, sinó als autèntics valors, com el d’aconseguir les cosesamb esforç. Cal tornar a la cultura de l’esforç, no a la del patiment.
La joventut actual té ara més oportunitats que mai en la Història d’Espanya. En canvi, no crec que estiga ara més preparada que lade fa 25 o 30 anys. Des del meu punt de vista, en l’escola cal insistir molt en dos qüestions clau. D’una banda, l’esforç, que serveix per a millorar i aprendre, i d’altra banda, la solidaritat.Personalment, no crec que eixos valors estiguen ara en primera línia en l'escola pública. Potser durant massa temps s'ha inculcat una gran càrrega de competitivitat: “Has de traure millors notes que els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Mito De La Caverna
  • mito de la caverna
  • El Mito De La Caverna
  • Mitos De La Caverna
  • El mito de la caverna
  • EL MITO DE LA CAVERNA
  • Mito de la caverna
  • El Mito En La Caverna

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS