El Modernisme

Páginas: 3 (582 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2012
EL MODERNISME


- Els importants avenços científics i tècnics de finals del segle XIX :
A finals del segle XIX es va fer un gran avenç científic, va ser una de les èpoques de màxima esplendor dela ciència en quant a descobriments. El 1869 Dimitri Mendeliev va fer la classificació Periòdica dels Elements Químics, el 1876 Alexander Graham Bell va inventar el telèfon, també es va inventar lafotografia, el cinema, la ràdio i el motor dièsel, el 1879 Thomas Alba Edison va inventar la bombeta però un any avanç l’ajuntament de Barcelona va encarregar a Antoni Gaudí el projecte de diversosfanals de gas. En l’àmbit de la medicina es van produir uns grans invents com l’aspirina o els raigs X amb els quals es podien fer radiografies. Aquests avenços científics també es van notar enl’arquitectura de l’època sobretot en la de Gaudí que fa servir, sobre tot, l’arc parabòlic hiperbòlic, el contrari de tots els altres arquitectes. La naturalesa va influenciar molt en les obres de Gaudí.

-Laimportància de les colònies d’ultramar:
Es destaca la importància de les colònies d’ultramar ja que generen molta de la riquesa catalana i espanyola, també arriben nous productes que aviat formenpart de la vida quotidiana, la cultura de les colònies d’ultramar també s’encomana i es veu reflectit amb les dones que canvien la manera de vestir, treballen i tenen responsabilitats.
La pèrdua de lescolònies de Cuba, Puerto Rico i Filipines, el 1898, representa el final de l’etapa colonialista d’Espanya.

-La relació entre la burgesia i els artistes: el mecenatge:
Fins a mitjans del segle XIXels artistes s’adaptaven al gust dels seus clients. Els burgesos van veure la possibilitat de transmetre els seus pensaments i sentiments a través de l’art i fan de mecenes als artistes, es a dir, elspaguen perquè els artistes facin una obra al seu gust. Els burgesos volen retrats que demostrin el seu poder econòmic.
Un dels burgesos més importants que fa de mecenes és Eusebi Güell que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Modernisme
  • Modernisme
  • el modernisme
  • El Modernisme
  • modernisme
  • Modernisme
  • modernisme
  • Modernisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS