El mundo de sofia

Páginas: 10 (2263 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2011
EL JARDÍ DE L'EDÉN
Sofia Amundsen, jove de 15 anys. Un dia, després d'arribar de l'institut, recull el correu i veu una carta dirigida a ella. En la carta solament venia una pregunta: ?Qui ets??.
Més tard, apareix una altra carta igual en la qual posava: ?D'on ve el món??.
Sofia no fa més que donar-li tornades al capdavant intentat buscar una resposta per a les preguntes, sense aconseguir unasolució.
Torna a la bústia i veu una postal d'aniversari que duu els seus senyals, però no va dirigida a ella, sinó a una noia cridada Hilde Moller Knag.
Quines coses tan estranyes li ocorren a Sofia!
EL BARRET DE COPA
A l'arribada de l'institut, Sofia torna a casa i es dirigeix a la bústia, aquesta vegada troba, entre altres cartes, una per a ella. En aquesta carta, la persona misteriosa, liparla sobre la Filosofia.
Un altre dia torna a la bústia i descobreix una altra carta. En dita carta li plantegen una nova pregunta: ?Qui sóc??. També li parla sobre els filòsofs i sobre el que aquests pensen.
Quan la mare de Sofia arriba a casa, la noia li pregunta: ?Et sembla estrany viure??. La mare es va quedar preocupada per l'estat de Sofia i fins a va arribar a creure que la jove estavarelacionada amb la droga.
ELS MITES
Al matí següent no hi havia res en la bústia, però després va trobar una. Va començar a llegir-la. L'home misteriós li conta on, quan i com va sorgir la Filosofia. Per a explicar-li què vol dir ?tenir una visió mítica del món?, li mostra el mite de Tor. Amb aquest mite deduïm que para tota pregunta, la resposta era treta d'un mite. Els homes creien que els déusels salvaven de tot malament, però sabien que aquests no podien salvar-los sempre, llavors és quan neixen els ritus, per a poder lloar als déus i lluitar contra les forces del mal. També li parla del mite de Trym, que ha de veure amb el de Tor, doncs Trym era el rei dels gegants ( el dolent) i Tor era el déu bo. Aquest mite es conta per a explicar alguna cosa; el que ocorre en el món dels humansté fàcil explicació amb aquest mite. Sobre ell s'han realitzat ritus.
Homero i Hesíodo van escriure molts mites grecs, molts d'ells criticats pels primers filòsofs grecs.
Per a acabar la carta, li aclareix que els filòsofs persegueixen un objectiu: trobar explicacions naturals per a tot fenomen natural.
Sofia li troba sentit a tot el que diu la carta i comprèn que els éssers humans havien detrobar explicacions per a tots els fenòmens de la naturalesa i llavors, neixen els mites.
ELS FILÒSOFS DE LA NATURALESA
Sofia rep una nova carta en la qual l'home misteriós li planteja unes preguntes una mica chifladas. Després de meditar tota la tarda sobre aquestes preguntes, arriba a casa i troba una altra carta. En aquesta última, li conta com un filòsof pensa i medita sobre una preguntafilosòfica.
Els filòsofs de la naturalesa (primer els grecs) es feien preguntes relacionades amb els canvis de la naturalesa i entorn a la matèria primària. Aquests filòsofs van ser els primers a buscar respostes no mítiques a aquestes preguntes. Aquestes reposades s'apropen més al científic.
Comencem a parlar de Tales. Aquest filòsof opinava que l'aigua era origen de totes les coses. Després comentema Anaximandro , el qual deia que l'origen de les coses era el que ell cridava ‘l'indefinit’. L'últim filòsof del que anem a parlar és d'Anaxímenes que deia que l'origen de les coses era l'aire.

Aquests tres filòsofs comparteixen una idea i és que opinen que existeix una matèria primària de la qual sorgeixen totes les coses.
Els filòsofs de Mileto deien que hi havia una sola matèria de laqual estaven compostes totes les altres coses. Parménides opinava que tot el que existeix ha existit sempre i no es pot convertir en una altra cosa. Aquest es fiava més de la seva raó que dels seus sentits. Pel contrari, Heráclito optava més per les seves sentit s que per la raó. Est va ser qui ens va explicar ?la raó universal?: tot ser humà té una raó i dita raó és comuna a tots; mitjançant ella...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El mundo de sofia
  • Mundo de sofia
  • El mundo de sofia
  • El Mundo De Sofia
  • el mundo de sofia
  • el mundo de sofia
  • El Mundo De Sofia
  • El Mundo De Sofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS