el nihilisme i l´actualitat

Páginas: 2 (393 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2013
 Nihilisme i l'actualitat
El nihilisme (del llatí *nihil, “gens”) és la doctrina filosòfica que suggereix la negació d'un o més dels supòsits sentits de la vida. Més freqüentment, elnihilisme es presenta en la forma de nihilisme existencial, el qual sosté que la vida manca de significat objectiu, propòsit, o valor intrínsec.1
El nihilisme fa una negació a tot el que prediquiuna finalitat superior, objectiva o determinista de les coses posat que no tenen una explicació *verificable; per tant és contrari a l'explicació dialèctica de la Història o *historicismo. En canvi ésfavorable a la perspectiva d'un esdevenir constant o concèntric de la història objectiva, sense cap finalitat superior o lineal. És partidari de les idees vitalistes i lúdiques, de desfer-se de totesles idees preconcebudes per donar pas a una vida amb opcions obertes de realització, una existència que no giri entorn de coses inexistents.
En aquest sentit el nihilisme no significa creure “engens”, ni pessimisme ni molt menys “terrorisme” com sol pensar-se, si bé aquestes accepcions se li han anat donant amb el temps a la paraula. De totes maneres hi ha autors que al nihilisme, entès com anegació de tot dogma per donar obertura a opcions infinites no determinades, li criden “nihilisme positiu”, mentre que al sentit de negació de tot principi ètic que comporti la negligència ol'autodestrucció li criden “nihilisme negatiu” (També se'ls coneix com a “actiu” i “passiu”).

Reflexió

És nihilisme és una ideologia pessimista que manifesta el descontentament de la burgesia amb la societatque ella mateixa ha creat i que pretén transmetre al proletariat sota la forma de “no hi ha alternativa possible” perquè desarmar a les forces revolucionàries.
El nihilisme és una ideologiareaccionària, molt més estesa del que ens imaginem.
En l'actualitat està ideologia es transmet en els mitjans de comunicació perquè les classes socials baixes no vegin una forma sortir de la crisi que hi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hip Lit I L
  • LES FORMES I FUNCIONS DE L
  • La Garsa I L Esmerla
  • F A I L
  • LA CIUTAT I L URBANISME
  • L I A M
  • L' esquizofrenia i l'art.
  • S O L I D O

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS