El Noi Del Pijama A Ratlles. Resum.

Páginas: 2 (388 palabras) Publicado: 28 de enero de 2013
Està narrada en primera persona (el Bruno).

'El noi del pijama de ratlles' se situa en la Segona Guerra Mundial (1939-1945). El protagonista és en Bruno, de nou anys, baixet, fill d'un militarnazi, que viu en un barri residencial de Berlín, capital d'Alemanya, al marge dels esdeveniments polítics del moment. Les coses canvien radicalment quan el seu pare és enviat a una nova destinació:Out-With. Bruno avorreix la casa nova, emplaçada en un indret aïllat, lluny, molt lluny, de Berlín, on ha deixat els amics i passa els dies obsessionat amb una tanca que s’alca davant la finestra de laseva habitació, alta i llarga, i un dia decideix, d'amagat, d'acostar-s'hi. A l'altre costat de la tanca hi troba en Shmuel, un noi jueu de la seva edat, molt prim, el noi del pijama llistat i es fanamics. Però a la vida del Shmuel passan coses que ell ni imagina.

Shamuel.
En Shmuel viu dins un camp de concentració, cosa totalment desconeguda pel Bruno, per ell, el seu amic, senzillament, viudarrere de la tanca.
Cada tarda es troben al costat de la tanca, cadascun per la seva banda, per enraonar i explicar-se un munt de coses, fins que un dia l’afany explorador del Bruno, camuflat amb unpijama de ratlles, el porta a entrar dins el lloc on viu el Shmuel. Un cop a dins comença a entendre el que realment passa en aquell lloc, però, ja és massa tard i és assassinat, juntament amb el seucompany i un munt de persones jueves, pels soldats del seu pare.
La família d’en Bruno no entén com aquest pot haver desaparegut i després de buscar-lo per tot arreu ploren, resignats, la sevapèrdua.
No passarà gaire temps, però, que el pare acabarà deduint el que realment li pot haver passat al seu fill i haurà de viure amb aquesta càrrega tota la seva vida.
En el transcurs de la novel·la vanapareixent flash-back amb esdeveniments que passaven a Berlín però que tindran gran importància en el desenvolupament de la novel·la, un efecte que és narrativament molt interessant, com una àvia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Noi Del Pijama De Ratlles
  • El noi del pijama de ratlles
  • El noi del pijama de ratlles
  • El noi del pijame de ratlles
  • El noi del pijama de ratlles
  • El noi del pijama de ratlles
  • EL NOI DEL PIJAMA DE RATLLES
  • El nen amb el pijama de ratlles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS