El palau de la música catalana. història

Páginas: 2 (298 palabras) Publicado: 14 de junio de 2011
EL PALAU DE LA MÚSICA CATALANA. QUÈ ÉS? QUÈ S’HI FA?
El palau de la música catalana es una de les joies del modernisme i és utilitzat per una gran varietat d’assumptes. S’utilitzacom a auditori, com a sala de concerts (tan cults com populars...).
Al més de juny, per exemple, hi ha programades nits de solistes d’òpera, concerts de guitarra espanyola, òperamesclada amb flamenc, concerts d’orgue, festivals de dansa contemporània...

HISTÒRIA DEL PALAU
El palau de la música es troba situat al bell mig de Barcelona ver se construït com aseu per a l’Orfeó Català i va ser dissenyat per reconegut arquitecte Lluís Domènech, que era un símbol del modernista a la seva època. El Palau va ser sufragat de manera popular.
Laseva sala de concerts, té una acústica immillorable i ha estat lloada per grans músics. A més, constitueix un patrimoni simbòlic i sentimental de tot un poble que s’identifica amb laseva història.
Al llarg de la seva història, hi ha hagut lloc per a tot tipus de personalitats musicals i culturals.
Han passat pel seu auditori personatges com Pau Casals,Stravinsky, Ravel... A més de les grans orquestres del món.
També s’ha utilitzat per a diverses manifestacions d’identificació cívica, cultural i nacional. I va ser un marc important per laNova Cançó Catalana.
Finalment, en l’esfera cultural, va esdevenir durant uns anys la seu habitual d’espectacles teatrals: Teatre Experimental Català, Companyia Adrià Gual i,particularment, l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (1955-1963) que féu funcions d’un inexistent Teatre Nacional.

Al va ser reconstruït al 1989 per Oscar Tusquets amb obres de remodelació iampliació del Palau que, dirigides per l’arquitecte, van ser inaugurades l’any 1989, i l’ambiciós projecte “Un Palau per al segle XXI”, inaugurant el 22 d’abril de 2004 l’auditori.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Palau de la Música
  • Palau De la Música
  • PALAU DE LA M SICA CATALANA
  • Historia del arte bachillerato, El Palau de la Música
  • Palacio de la música catalana
  • Historia lengua catalana
  • Historia llengua catalana
  • HISTÒRIA DE LA LITERATURA CATALANA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS