El Papel Del Afecto En Un Conflicto

Páginas: 4 (843 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2012
En l’article es fonamenta la gran implicació que hi tenen les emocions i els sentiments alhora de resoldre un conflicte o en la forma en com l’abordem. No podem oblidar aquest aspecte alhora detreballar les nostres relacions tant personals com professionals. D’aquesta manera i per entendre conflictes entre altres persones alienes a nosaltres, no podem deixar de banda l’anàlisi d’aquest afecte ical entendre la història per entendre les causes que el conformen i les implicacions i conseqüències pels involucrats.
Per tal de no caure en un cercle viciós i sense sortida ni profit, el text ensplanteja el paper d’aquest afecte com a element de resolució i ens presenta els aspectes que ens poden ser positius i els que son nocius i cal evitar.
Ens presenta les habilitats de l’afecte quepotencien la resolució; la comunicació, l’assertivitat, l’empatia, el maneig de l’agressivitat i la capacitat per l’entusiasme i la sorpresa.
Ens explica la importància de cada concepte i ens dóna pautesper aprofitar tots aquests recursos i que siguin eficaços. La importància de saber escoltar, en el concepte de comunicació, i no només això, sinó també realitzar una escolta activa i percebre allò queno es diu, amb la manera en com es diu i les accions que s’han d’evitar com els insults, les amenaces, les ordres i els mots…i que no ens permet una comunicació sana i profitosa.
Pel que fareferència a l’assertivitat, cal potenciar-la molt perquè el fet de saber expressar les nostres necessitats o desitjos de forma no agressiva i no provocar un conflicte per la manera de dir-ho, no hem d’arribaral punt de resignar-nos o dir les coses malament a l’altre persona. De la mateixa manera, parla del fet de saber demanar perdó, reconèixer els nostres errors i ens demostra que no ens fa pitjors.
Enl’empatia, ens la diferencia de la simpatia, ja que aquesta última ens fa arribar a sentir el mateix que la persona que pateix i no permet un acompanyament favorable i d’ajuda i des d’aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Papel Del Lenguaje En El Desenvolvimiento Afectivo
  • El papel y los organismos que lo afectan
  • Ensayo-conflicto que afectan mi vida
  • Un conflicto interno que nos afecta a todos
  • Papel del estado en la resolucion de conflictos
  • Papel del estado en la resolución de conflictos
  • Intyerpretar El papEl dEl Estado En La Nresolucion De Conflicto
  • Características Del Grupo Que Afectan A La Ejecución Del Papel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS