El per què de l'èxit del feixisme a alemanya.

Páginas: 2 (339 palabras) Publicado: 10 de mayo de 2011
:

DOCUMENTS HISTÒRICS SOBRE L'ASCENS DEL FEIXISME

A partir de la lectura i anàlisi d'aquests documents has d'elaborar un text explicant el per què de l'èxit del feixisme a Alemanya.

Elfeixisme és un moviment polític, fundat per Benito Mussolini a Itàlia, i que actualment s'utilitza com a sinònim de partit o grup violent i autoritari que es caracteritza pel seu caràcter antidemocràtic.Té diversos components:

a) Políticament: És autoritari, violent, nega els principis d'igualtat, el sufragi, la sobirania popular i la separació de poders. Està dirigit per un líder carismàtic. Tambées basa en l'exaltació de l'Estat i un nacionalisme extrem.

b) Socialment: El feixisme defensa una societat ant igualitària, dominada per una elit dirigent. Es caracteritza per un racisme extremque constitueix l'element bàsic per garantir la unitat de l'Estat. És profundament masclista, relega la dona a les tasques tradicionals (educació dels fills, religiosa i la llar).

c) Econòmicament:Es caracteritza per una forta intervenció de l'Estat. Per a aconseguir-ho defensa la autarquia com a model econòmic (es basa en la autosuficiència econòmica).

d) Culturalment: S'oposa al sentimentnacionalista, i defensa el fanatisme, la obediència i el sacrifici. 

Hitler dirigeix a partir de 1921 el Partit Nacionalsocialista dels treballadors alemanys. En qualitat de Führer del Partit,protagonitza el Putsch de Munich, (colp d'Estat) en 1923, motiu pel qual fou empresonat.
· En aquest període va escriure "Mein Kampf" (la meua lluita) on exposa el seu programa polític.
· El 1925 vaeixir de presó, crea les SS, el seu grup de protecció. En les eleccions de 1932 els nazis van obtindre una important victòria i el 1933 Hitler va ser nomenat Canceller.
· A partir d'aqueix moment, laconcentració de poders i funcions en la persona del Führer emportà directament a l'establiment d'una dictadura a Alemanya.

PRINCIPIS DOCTRINALS :

NACIONALISME RADICAL.
CARÀCTER ANTIPARLAMENTARI...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'èxit
  • Feixisme
  • Causes de l'ascens dels feixismes a itàlia i alemanya
  • FEIXISME
  • Alemanya Nazi
  • PAVELLÓ ALEMANY
  • Cinema Alemany
  • Característiques del Feixisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS