El Plastico

Páginas: 8 (1893 palabras) Publicado: 16 de junio de 2012
Caracteristiques del plàstic:
* Baix cost de producción
* Alta relació resistència / densitat, és a dir que tot i ser lleugers tenen una resistència mecànica notable.
* Elevada resistència a l'atac químic.
* Alta resistència elèctrica, el que els fa excel·lents aïllants elèctrics.
* Són aillants acustics.
* Petita conductivitat tèrmica, per tant són bons aïllant tèrmics.* Combustibilitat, la majoria cremen amb facilitat. El color de la flama i l'olor del fum sol ser característic de cada tipus de plàstic.
* Plasticitat, molts s'estoven amb la calor i, sense arribar a fondre, són fàcilment emmotllables. Permet la fabricació de peces complicades.
* Facilitat de processament i versatilitat, la seva elevada plasticitat fa que les tècniques de fabricaciósiguin senzilles; permet fabricar peces segons necessitats.
* Facilitat per combinar amb altres materials, permeten crear materials compostos amb millors propietats, com el polièster reforçat amb fibra de vidre.
* Baix punt de fusió i reduïda resistència a la calor, de manera que la majoria no suporta altes temperatures sense perdre les seves propietats

Segons el comportament davant elcalor es divideixen en dos gran grups:
* Plàstics TERMOPLÀSTICS.
* Plàstics TERMOESTABLES.
Alguns són DEGRADABLES.
* Plàstics BIODEGRADABLES. Degradable per l'acció de microorganismes.
* Plàstics FOTODEGRADABLES. Degradable per l'acció de la llum solar.

Aplicacions del plàstic: Segons el tipus de plàstic que hi ha podem trovar diferents aplicacions.
Polietilè: S’utilitza enbosses de tot tipus, per revestir els cables elèctrics i en el camp de l’agricultura, l’alimentació, medicaments i joguines.
Poliestirè: Pot emprar-se com a aïllant en façanes, cobertes, forjats, sòls, murs soterrats, soleres, etc. També s'empra per a altres aplicacions: plaques de drenatge, col·locació de tubs de calefacció al sòl, etc. Una aplicació molt coneguda del poliestirè expandit és la dematerial d'envàs i embalatge en camps molt diversos: alimentació, electrònica i informàtica, joguines, farmàcia, perfumeria i cosmética...
Clorur de polivinil: S’utilitza sovint per a fabricar discos de música i só. A més serveix per revestir canonades, cables elèctrics, cortines de bany... S’utilitza a la majoria dels sectors.

Polimetacrilat de metil: Té una utilització en construcció similar ala del policarbonat. S’utilitza en forma de plaques i es un substitud al vidre.

Politereftalat d’etilè: S’utilitza per a la fabricació d’envasos, sobretot per a refrescs.
Poliuretà: S'utilitza en habitatges: cobertes planes o inclinades, sostres, parets, terres, terrats ...; naus industrials, granges, poliesportius ...; cambres frigorífiques, portes, dipòsits, canonades , accessoris .. .També s'empra en matalassos, coixins...
Niló: S’utilitza en connectors elèctrics, fibres per a la confecció textil...
Tefló: S’utilitza per a revestiments antiadherents d’estris alimentaris i químics, revestiments antifricció de coixinets, aïllaments de cables per a altes temperatures, cintes d’enregistrament, etc.
Silicona: S’utilitza en juntes, aïllants elèctrics, antiadherents perdesemmotllament, adhesius...
Neoprè: És emprat com a vestimenta en esports aquàtics, per aïllant tèrmic, també s'utilitza en aïllaments elèctrics. 
Copolímer d’acrilonitril / butadiè/ estirè (ABS): Solen apareixer en aparells telefònics, cascos de protecció, carcasses d’electrodomèstics com televisors i ordinadors, taulers de cotxes, para-xocs, etc.
Policarbonat: La seva aplicació més important és en laindústria alimentària i en medicina. S'utilitza per fabricar biberons, aparells òptics, fars de cotxe, cascs de motorista...
Resines epoxi: S’utilitza per als revestiments protectors i decoratius, endolls, adhesius...
Resines de polièster insaturat: Se'n fabriquen cascos de vaixells, dipòsits d’aigua, cobertes, teulades ondulades, dipòsits, carrosseries de vehicles i també fils tèxtils.
Resines...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El plastico
  • La Plasticidad
  • Plastic
  • plastico
  • plasticas
  • Plasticos
  • Los plásticos
  • El plastico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS