El politereftalat d'etilè, polietilentereftalat, polietilè tereftalat o PET

Páginas: 4 (810 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2013
PET
El politereftalat d'etilè, polietilentereftalat, polietilè tereftalat o PET és un tipus de polímer termoplàstic, o vulgarment una mena de plàstic, que s'obté per síntesi a partir del petroli. Ésun material reciclable però no biodegradable.
Aquest polímer termoplàstic lineal opac o transparent, segons quina sigui l'ordenació de les molècules que el formen, és molt resistent, lleuger, innocui té amb un alt grau de cristal•litzat. Pertany al grup de materials sintètics denominats polièsters.
Propietats
Les propietats físiques del PET i la seva capacitat per complir diversesespecificacions tècniques han estat les raons per les que el material hagi arribat a un desenvolupament rellevant en la producció de fibres tèxtils i en la producció d'una gran diversitat d'envasos,especialment en la producció d'ampolles, safates, fleixos i làmines.
Presenta com a característiques més rellevants la alta transparència, encara que admet càrregues de colorants; una alta resistència aldesgast i corrosió; molt bon coeficient de lliscament; bona resistència química i tèrmica; molt bona barrera al diòxid de carboni, acceptable barrera a l'oxigen i a la humitat; la compatibilitat amb altresmaterials barrera que milloren en conjunt la qualitat barrera dels envasos i per tant permeten el seu ús en mercats específics; la reciclabilitat; que la seva viscositat tendeix a disminuir amb lahistòria tèrmica; resistència als raigs ultraviolats (UV) i que està aprovat per al seu ús en productes que hagin d'estar en contacte amb productes alimentaris.
Obtenció
El PET és un polímer que s'obtémitjançant una reacció de policondensació entre l'àcid tereftàlic i l'etilenglicol, que són substàncies de baixa massa molecular que provenen del petroli.
Com tots els termoplàstics, pot serprocessat mitjançant extrusió, injecció, injecció i bufat, bufat de preforma i termoconformat. S'usa transparent: Per evitar el creixement excessiu de les esferulites i lamel•les de vidres, aquest material...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PET polietil n tereftalato 1
  • Polietilen tereftalato pet
  • Polietilén tereftalato
  • POLIETILEN DE TEREFTALATO
  • Pet tereftalato de polietileno
  • Potencial De Reciclaje Del Polietilentereftalato (Pet)
  • pet Tereftalato de polietileno
  • PET Tereftalato de polietileno

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS