El quinto primate

Páginas: 2 (430 palabras) Publicado: 14 de junio de 2011
PRÀCTICA 3

Comentari

La teoria del gen egoista intenta definir l’evolució de les espècies des d’un punt de vista genètic, utilitzant el gen com a unitat evolutiva. Així es podrien explicar lesdiferències amb els nostres avantpassats.
Està basada en la selecció natural a partir dels gens. La funció principal dels éssers vius es la supervivència i aconseguir que els nostres gens passin enles següents generacions; el que realment passa d’ individu a individu és el gen que té avantatges per damunt dels altres. A més, ens diu que l’evolució no té objectiu, ni moralitat, ni directrius.Canviem, seleccionant el que millor s’adapta.

Opino que és molt interessant aquesta teoria, no sé si serà la definitiva o la correcta però té tot el sentit del món. Si tenim un defecte genètic,aquest s’intenta modificar amb la intenció de millorar la seva “còpia” que serà la descendència i procurar que aquesta còpia pugui tornar-se a copiar, valgui la redundància. Em costa entendre una mica eljoc de supervivència i que no hi hagi direccionalitat en la evolució perquè més aviat considero que la evolució es en sí supervivència, si parlem que el gen vol sobreviure i per això evoluciona, té unobjectiu.
Per altra banda penso que Dawkins basa tota la seva teoria en aquest gen egoista i inclús explica l’altruisme de forma genètica. Considero que per la falta de versatilitat, de mostrar unaúnica via d’explicació, sí que és una teoria reduccionista.Steven Pinker (1954)

És nord-americà, psicòleg, científic cognitiu i escriptor. Defensa la Psicologia Evolucionista i la teoriacomputacional de la ment. Està especialitzat en l’estudi de la percepció i del llenguatge en nens.
Grau en Psicologia Experimental en la universitat McGill (1976) i doctorat en la mateixadisciplina a Harvard (1979). Va ser director del centre de neurociència cognitiva en el Institut Tecnològic de Massachussets. Actualment és professor de Psicologia a la universitat de Harvard.
Ha publicat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los primates
  • los primates
  • Primates
  • Primates
  • Los primates
  • primates
  • Los Primates
  • Primates

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS