El rugby i la pelicula invictus

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 6 (1413 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 28 de diciembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Què és?
És una esport d’equip de contacte format per dos equips de 15 jugadors cadascun. La duració del partit consta de dues parts de 40 minuts i un descans de 10 minuts. Els jugadors lluiten per aconseguir fer una assaig al camp contrari: aquesta acció serveix per sumar punts i deixar una oportunitat de fer un xut per aconseguir-ne 2 més.
Història del Rugby
Es creu que el rugbi va néixercom molts altres jocs, de la imaginació dels antics grecs, però va adquirir el seu caràcter esportiu a França, des d'èpoques remotes es practicava en aquest país un joc en el qual dos equips es disputaven la possessió d'una pilota a l'interior s'havia introduït el premi per als vencedors.
No obstant això, s'explica que el Rugby va ser inventat en 1823 per un estudiant d'Anglaterra el joc va sorgirquan William Ellis va fer trampes en el futbol rudimentari que estaven jugant, i va prendre la pilota amb les mans.
Característiques.
La característica principal del rugby és el respecte per les regles que tenen tan els jugadors com el públic, amb aquest joc dona molta importància als valors com per exemple: el companyerisme, l’honestedat, el respecte, la disciplina i el sacrifici.
Unacaracterística molt curiosa i diferent a altres esports és que al rugby els jugadors no solen discutir amb l’àrbitre les seues decisions, tampoc celebren cada vegada que aconsegueixen fer punt sinó que al final del partit els jugadors d’ambós equips queden per pendre alguna cosa de menjar o beguda i allí posen en debat tot allò que ha passat durant el partit.
Normativa bàsica.
• No es permet passarla pilota endavant. Només es permet avançar portant-la a les mans. Aquesta infracció s’anomena Avant o knock-on.
• Un jugador que a patit un placatge ha de soltar la pilota immediatament.
• El joc no s’interromp a menys que hagi lesions.
• Una melé reinicia el joc després de un llançament cap endavant.
• Un Line-out reinicia el joc quan la pilota surt del terreny de joc.
• L’assaig es atorgatquan la pilota arriba a la línia de gol i es “planta” al terra.

Accions tècniques destacades.
El joc del rugby es fonamenta en una sèrie de gestos tècnics molt característics a causa de les particularitats del reglament i la forma tan peculiar de la pilota.
 Els desplaçaments: es basen en la carrera, aquests desplaçaments s’anomenen fintes i consisteixen en marcar amb decisió unatrajectòria i canviar-la ràpidament per enganyar al contrari.

 La passada: és el llançament de la pilota a un company del mateix equip.
o Passada amb dues mans ha de ser cap arrere.
o Passada de mà a mà s’utilitza en aglomeracions
o Passada amb el peu és l’única que es pot fer endavant

 La recepció

 Els llançaments: l’objectiu és allunyar la pilota d’una zona propera a la línia de marcapròpia.
o El xut de volea
o El xut de sobrebot
o El xut col•locat

 El placatge: tot aquell jugador que porti la pilota entre les mans podrà ser agafat tant pel cos com per les cames

Sancions
 L’exclusió: la sanció més greu del reglament. El jugador serà expulsat del partit.

 La melé: una formació de dies línies de jugadors del mateix equip, auqests agafats per les espatlles i amb el capbaix, empenyen la mateixa formació de l’equip contrari que se situa just al davant. L’objectiu de la melé és guanyar terreny i recuperar la pilota.
- La melé ordenada
- La melé espontània

 El xut franc: es xuta la pilota des d’on s’ha produït la falta.

 El xut de càstig:

 Touche: un jugador de l’equip contrari al que ha tret la pilota, l’envia al mig de les dues files des de foradel camp. El jugador que més salta en cara que sigui amb ajuda se l’emporta.

El Mundial de Rugby del 1995
La copa Mundial del Rugby de 1995 es va celebrar a Sud-àfrica entre el 25 de Maig i el 24 de Juny. Aquest torneig va significar el retorn de la selecció amfitriona a les competicions oficials,després de no participar en edicions passades per sancions imposades al país degut a la política...
tracking img