El síndrome o trastorn d'asperger

Páginas: 9 (2037 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2011
El Síndrome o Trastorn d'Asperger

Qui va ser Hans Asperger?
HANS ASPERGER, va néixer el 1906, a Àustria i es va formar a Viena en Medicina General, i amb el projecte d'especialitzar-se en pediatria, Asperger començar el seu treball a la Clínica Pediàtrica Universitària de Viena sentint-se particularment atret per la pràctica de la pedagogia curativa, que es desenvolupava en aquesta instituciódes de 1918.
Aquí va elaborar el que constituiria la seva tesi doctoral, publicada en alemany el 1944. En el seu treball original, Asperger va descriure a quatre nens amb edats compreses entre 6-11 anys que presentaven com a característica comú una marcada discapacitat per dificultats en la interacció social malgrat la seva aparent adequació cognitiva i verbal i va introduir el concepte dePsicopatia Autista (Síndrome Asperger) en la terminologia actual.
La Pedagogia curativa constitueix un dels pilars fonamentals de l'aportació d'aquest autor. Conceptualment, es tracta d'una estratègia terapèutica que integra perfectament tècniques d'educació especial en la pràctica mèdica, sustentant tot això en el treball d'un equip multidisciplinari (metges, personal d'infermeria, educadors iterapeutes). Asperger, partia de la premissa que, tot i les importants dificultats que generaven, aquests nens tenien capacitat d'adaptació si se'ls proporcionava una orientació psicopedagògica adequada.
Després de la II Guerra Mundial i durant 20 anys, Hans Asperger va assumir la direcció del departament de pediatria de la Universitat de Viena. Va morir de forma sobtada el 1980, mentre desenvolupavaun treball clínic actiu.
La seva investigació va quedar relegada durant 30 anys fins que Lorna Wing utilitzar el terme Síndrome d'Asperger en un treball publicat el 1981. A partir de llavors s'ha anat desvetllant la importància d'aquest trastorn tant per la seva elevada prevalença com per la repercussió social que afecta les persones que el presenta.

Què és el Síndrome d'Asperger?

És untrastorn del desenvolupament cerebral molt freqüent (de 3 a 7 per cada 1.000 nens de 7 a 16 anys, és a dir, sol aparèixer a partir de la 3ª infància), que té major incidència en nens que en nenes.

El Síndrome d'Asperger ha estat recentment reconegut per la comunitat científica (Manual Estadístic de Diagnòstic de Trastorns Mentals en la seva quarta edició el 1994 de l'Associació PsiquiàtricaAmericana [DSM-4: Diagnostic and Statistical Manual]). És encara desconegut entre la població general i fins i tot per molts professionals.

La persona que el presenta té un aspecte normal, capacitat normal d'intel•ligència, sovint habilitats especials en àrees restringides, però té problemes per relacionar-se amb els altres i en ocasions presenta comportaments inadequats.

La persona Aspergerpresenta un pensar diferent. El seu pensar és lògic, concret i hiperrealista.
La seva discapacitat no és evident, només es manifesta al nivell de comportaments socials inadequats, ocasionant problemes en aquest aspecte a ells i als seus familiars.

Causes

Hi ha un component genètic amb un dels pares. Amb certa freqüència és el pare el que presenta un quadre complet de Síndrome d'Asperger. Devegades hi ha una clara història d'autisme en parents propers.

El quadre clínic que es presenta està influenciat per molts factors, incloent-hi el factor genètic, però en la majoria dels casos no hi ha una causa única identificable.

Característiques

El nen que pateix d'Asperger té un aspecte extern normal, sol ser intel•ligent i no té retard en l'adquisició de la parla. Però, presentaproblemes per relacionar-se amb els altres i en ocasions presenta comportaments inadequats. La capacitat intel•lectual dels nens amb Síndrome d'Asperger és normal igual que el seu llenguatge. Només es veu alterada quan és utilitzada amb fins comunicatius. Solen fixar la seva atenció cap a un tema concret, de manera obsessiva moltes vegades, per la qual cosa no és estrany que aprenguin a llegir per si...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Síndrome y trastorno
  • Lisbeth Salander i El Síndrome d'Asperger
  • Trastornos, Enfermedades y Sindrome
  • Diferencia De Trastorno Y Sindrome
  • Trastornos étnicos: Síndrome de Koro
  • algunos trastornos y sindromes
  • El trastorno de deficiencia de la atención, o síndrome hiperquinético (
  • Síndrome de Rett y Trastorno desintegrativo infantil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS