El señor de las moscas

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 8 (1940 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 3 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Questionnaire of Physics

1. What elementary ideas had to be understood before you could study, a. velocity, b. acceleration, c. Torque, d. mass, e. kinetic energy?

Answer:

• Speed: basically, the concepts that we must have clear before studying the speed, are a distance and time, since the speed is a distance crossed in a unit of time.

• Acceleration: theacceleration is a vectorial magnitude that indicates us the pace or exchange rate of the speed for unit of time. For his comprehension it is necessary to understand that for a body with constant mass, the proportional acceleration by force that it acts on him.

• Torque: this word means moment of force or of rotation. The torque is the trend of a force of making turn an object on an axis.For his comprehension it is necessary to know that when we her turn an object on other one there is generated an accumulation of forces that are liberated across an axis.

• Mass: the mass is the quantity of matter in a body, and we can understand it by means of the study of the matter since this one means everything what occupies a space in the universe; the unit of the mass is thekilogram.

• Kinetic Energy: to understand this concept is necessary to know that the energy takes place for a force or a work, and this energy is the necessary one to accelerate a body of certain mass in condition of rest.

2. Give a several examples of real devices that utilize Hooke’s law

Answer:

The springs and the made objects of rubber.

3. What is the meaningof the constant k in the Hooke’s law

Answer:

The meaning of (k) is elastic constant and refers to the elongation or stretching that suffers the spring when the force applied on certain object is proportional to the above mentioned constant (k). F =-k.x

4. What is the significance of the minus sign in the Hooke’s law equation?

Answer:

The meaning of the sign less refers tothe direction of the above mentioned movement.

5. At what point in a simple harmonic motion is the object’s velocity, the greatest, the least? At what point is the acceleration, the greatest, the least?

Answer:

In a harmonic simple ideal movement (the clock of rope), the speed is major when the particle moves across the point of balance or center of the system. The minor speed isobtained when this particle in his point major high, that is to say when it goes away to start returning or going down. The major acceleration is given when the particle returns, and the minor, when the particle obtains his major speed, bony when it happens for the point of balance.

6. What changes occur in the velocity and acceleration of the object that is performing simple harmonic motion,a. From the time it leaves one extreme of its path to the midpoint and b. from the midpoint to the point where its displacement is greatest?

Answer:

In an ideal harmonic simple system changes do not exist in the speed, the only thing is that when the particle fulfills an oscillation, on his speed having be returned is zero, that is to say, in the highest point, the particle returns to itselfthanks to a force of restoration that exercises the gravity, bony acceleration.

7. Give several examples of familiar objector that illustrate simple harmonic motion?

Answer:

An ancient clock of rope

8. Define the terms period and frequency. How are they related to each other?

Answer:

The period is the necessary time to generate a repetitive cycle and the frequency is amagnitude that measures the number of repetitions for unit of time of any phenomenon or periodic event. The relation between the above mentioned terms is that they are inverse for the above mentioned reasons we can affirm that P = 1/Fr and Fr = 1/P

9. Define the terms amplitude and displacement. How are they related?

Answer:

The extent is a measure of the maximum variation of the...
tracking img