El senyor de les mosques

Páginas: 9 (2033 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2011
El senyor de les mosques

Índex Pag.
1.Quins rols apareixen més recalcats a la pel·lícula?........................ 3
2.Quines característiques té el líder a la pel·lícula? Apareixen diferents líders?...................................................................................... 43.Quin tipus d’arguments dóna per a convèncer al grup? Intenta vèncer o convèncer?................................................................. 5
4.Quina estructura de comunicació apareix?.................................... 6
5.La comunicació és fluïda? En quins obstacles es troben?............ 6
6.Quins factors fan que el grup es mantingui cohesionat?O quins pel contrari fa n que es disgregue?...................................... 7
7. Reflexió final.................................................................................... 7

Quins rols apareixen més recalcats a la pel·lícula?
* Ralph
És un dels rols més recalcats, és un líder innat, per lo que en els rols de tasques és el que porta la iniciativai activitat; proposa solucions, noves idees, diferents opinions del grup encara que ell també té la seva pròpia. Coordina les relacions entre diverses propostes intentant unir la activitat dels diversos subgrups.
En lo que respecta als rols del manteniment i construcció fa les funcions de animació, mostrant amabilitat, calor, correspondre i acceptar les contribucions dels demés.
Estableixregles per a procedir i actuar dins la pel·lícula, recordant als membres del grup que eviten decisions que vagin en contra de les regles. També avalua les decisions dels grup dins de les regles comparant els esforços. Intervé en el grup harmonitzant i proposant solucions; reduint tensions entre els membres del grup.
Totes aquestes funcions dels rols fan que Ralph faci un lideratge positiu.
* JackEs podria dir que és el rol contrari a Ralph, fa un lideratge negatiu amb un comportament agressiu, bloquejant el desenvolupament del grup, utilitzant al grup per a desofegar sentiments, desorientant els objectius principals dels grups. També rivalitza amb les idees més productives del grup amb l’objectiu d’apropiar-se del lideratge. Buscant simpatia dels demés membres amb les seves bromesinterrompin el treball del grup.
* Porky
És un dels rols que cal recalcar ja que encara que no té un lideratge, és una mica la consciencia del grup. Dins del rol que representa, no és una persona important dins el grup encara que ell intenta aconseguir respecte i ser escoltat. Està sempre amb en Ralph (líder positiu) i l’ajuda a mantindre el grup buscant informació precisa, aclarir malentesosresumint les idees i que els diversos subgrups prenguin consciencia d’aquestes.
També intenta que les regles es compleixin i els objectius del grup es realitzin correctament. Per tant ell és el primer en complir-les encara quan els demés no ho fan. Ajuda al líder diagnosticant els possibles
problemes i apujant-lo sempre.

* Simón
Té un rol passiu, és un personatge solitari, que obeeix al grupperò no té un clar interès en la companyia d’altres membres, ja que és molt individual, està d’acord amb les regles i les compleix, es veu que li agrada descobrir la veritat per això és l’únic que descobreix la veritat respecte al “monstre” atrevint-se a entrar dins la cova.
* Sam i Eric (Els bessons)
Tenen un rol que jo qualificaria d’ambigüitat, des d’un principi es duen bé amb els doslíders i no tenen una posició clara dins cap de les dos posicions que sorgeixen. Quan el grup es subdivideix en dos, decideixen quedar-se amb Ralph (líder positiu), es podria dir que tenen més opinió i no es deixen influenciar tant per les paraules de Jack mantinguin-se en el grup racional.
Però al final, acaben cedint a la pressió del grup de Jack (Líder negatiu) ja que s’ha emportat a la força...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El senyor de les mosques
  • Análisis "El Senyor De Les Mosques"
  • Analisis Psicologico Social Obra De Teatro "El Senyor De Les Mosques"
  • tres mosque.
  • Mosques del vinagre
  • senyor de los aires
  • Mosque de quairoan
  • El Senyor De Las Moscas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS