El senyor de les mosques

Páginas: 19 (4660 palabras) Publicado: 18 de enero de 2012
El Senyor de les mosques

Grans llibres
Prof. Marcin Kazmierczak

Alumne: Pol Serrano i Pueyo

"Entre ells, brut, amb els cabells embullats i el nas ple de mocs, Ralph plorava el final de la innocència, les tenebres del cor de l'home i la caiguda a través de l'aire d'aquell amic prudent i sincer que es deia Porquet"

El Senyor de les mosques

Pàg. 250

William Golding

1.-Introducció:
N.B. la biografia ha estat extreta del web nobelprize.org

Autor: Sir William Gerald Golding (Newquay, Gal·les, 1911 - Perranarworthal, 1993) va ser un novel·lista anglès guardonat amb el premi Novel de literatura l’any 1983. Les seves influències van ser d’autors com Jules Verne o Herbert George Wells; veiem que els autors esmentats son del gènere literari de ficció. Aquest fet encadenaamb les seves preferències a l’hora d’escriure, ja que la seva obra va eminentment encaminada a la ficció i al recurs de l’al·legoria.
Va estudiar a Oxford, on després va impartir seminaris de llengua anglesa. Durant alguns anys va treballar al teatre, com a autor i actor, però va preferir la docència. Més endavant, a l’any 1940 es va enrolar a la Royal Navy, i va ser protagonista de la persecuciói destrucció del submarí alemany Bismack. També va participar al desembarcament de Normandia donant recolzament naval.
La seva primera novel·la va ser al 1953 i es va titular El senyor de les mosques, és considerada una de les grans obres del S.XX. L’autor pretén que l’obra sigui una al·legoria de la innata crueltat de l’ésser humà, i basa aquesta hipòtesi en la seva experiència al camp debatalla. La majoria de les seves obres tracten d’aquest tema, del bé i del mal que habita en l’interior dels éssers humans, i totes elles insinuen el simbolisme cristià.

Els temps en els quals l’autor va escriure l’obra eren aquells en els que Europa havia just sortit de l’horror de la segona Guerra Mundial, Golding en va ser partícip, i sap quins son els horrors de l’ésser humà; la guerra despertaels instints que l’home porta dins seu, més o menys amagats els porta dins el cor, i surten com la pulsió que portava als homes a perseguir mamuts. Tot això Golding ho veu i ho plasma.

L’obra és una novel·la al·legòrica publicada en llengua anglesa; es narrada de manera cronològica en el temps. La primera publicació va ser l’any 1954. La publicació llegida és d’Edicions 62 l’any 1984 enllengua catalana. El llenguatge utilitzat pel traductor Manuel de Pedrolo és ric i amb algun arcaisme.

2.- Anàlisi narratològic:

Argument: Un avió s’estavella en una isolada illa del Pacífic, en l’accident només hi sobreviuen nens d’uns 13 anys o més petits. Ralph i un noi grassonet anomenat Porquet (com a sobrenom) son els primers en sortir en el llibre, veuen una conquilla i la toquen com areclam de reunió.

A la reunió s’hi afegeixen tots els joves que hi ha a l’illa. Entre ells hi ha Jack Merridew, i els cantors que l’acompanyen –ell n’és el cap. Per últim, hi arriben nens, els menuts, i uns bessons.
Celebrada la primera reunió, Ralph és aclamat líder només amb els vots en contra de Jack i els seus companys. Les conclusions a les que arriben son fer foc, per fer fum i així si passaalgun vaixell poder ser rescatats, i passar-ho bé.

Jack organitza el “cor” per convertir-lo en un grup de caçadors. Ràpidament, Jack, Ralph i Simon (un noi de cabells foscos) es tornen els líders del grup. El Porquet, en canvi, és un marginat social degut al seu aspecte físic.

Més endavant, les normes de convivència que imposa Ralph es veuen deteriorades quan la vagància s’imposa en elgrup. El primer conflicte arriba quan Jack i els seus caçadors van a la recerca de menjar i obliden el foc. Just en el moment que el foc està apagat passa un vaixell susceptible de veure’ls i rescatar-los. Ralph s’enfada amb Jack, però Jack s’enorgulleix d’haver caçat un porc. Al mateix temps, els petits estan atemorits perquè creuen que hi ha una gran bèstia a la illa. Sam i Eric (els bessons)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El senyor de les mosques
  • Análisis "El Senyor De Les Mosques"
  • Analisis Psicologico Social Obra De Teatro "El Senyor De Les Mosques"
  • tres mosque.
  • Mosques del vinagre
  • senyor de los aires
  • Mosque de quairoan
  • El Senyor De Las Moscas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS