El serpent de manlleu

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (418 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 12 de diciembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
La Llegenda del Serpent de Manlleu
El Serpent és una criatura de llegenda semblant a una serp, que es distingeix pel seu tamany descomunal i per tenir una cabellera llarga i espessa, sobre la qualhi duu sempre un magnífic diamant. Aquest diamant és una peça clau en la vida del Serpent, fa moltíssims anys que n’és el guardià i si el perd o li roben mor als pocs minuts. Per això, només se’ndesprèn quan s’apropa a beure aigua a les fonts o als rius. Llavors, deixa el diamant entre les roques properes evitant així que caigui a l’aigua i el perdi per sempre.

Segons diuen, si algú trobés eldiamant i se l’emportés a casa gaudiria per sempre de sort, salut i de l’afecte de tothom; però també es tracta d’una tasca perillosa, ja que si el Serpent es troba per allà a la vora, la seva còlerapot ser terrible, i es dedicarà a perseguir a l’usurpador fins a donar-li caça i recuperar el seu diamant.

Fa centenars d’anys, un vailet de Manlleu va gosar de robar la joia mentre el Serpent beviaa la riba del riu Ter. Sent descobert, el Serpent va començar a cridar tan fort que els seus crits s’escoltaven per tota la comarca, i eren com horribles xiscles que posaven els pèls de punta. Totperseguint el vailet, va travessar el riu fins a arribar a la ciutat i allà es dedicà a perseguir els vilatans, que fugien despavorits; ni tan sols una processó que passava per allà va ser capaç defrenar el terrible Serpent.

Mentrestant, el vailet, que ja havia arribat a la plaça Major, es discutia amb diversos personatges sobre què es devia fer amb el diamant. A la fi, van decidir d’amagar-lodins d’un gegantí morter, el qual capgirarien per tal que el Serpent, com que no tenia ni braços ni cames, no aconseguís agafar la joia.

Llavors, el Serpent va arribar a la plaça amb una cohort dediables amics seus, i junts es van dedicar a atemorir la gentada. Quan el Serpent va descobrir el morter que contenia la joia, incapaç de posar-lo del dret, es va dedicar a fer-hi voltes al voltant,...
tracking img