El sistema solar

Páginas: 5 (1095 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2010
El sistema solar
El nostre sistema solar esta format per un conjunt d’astres en orbita al voltant del sol, atrets per la força de la gravetat. Els objectes al voltant del sol l’encerclen en una espècie de disc anomenat pla de l’eclíptica, que el 8 planetes l’ocupen i també :els planetes nans i un moltísim asteroides, meteorits i cometes.
Composició i estructura del sistema solar
OrbitesTots els cossos del sistema solar es senten atrets pel sol a traves de la força de la gravetat segons la llei de la gravetat de newton. Passa exactament el mateix amb els satèl·lits. El sol es el cos amb mes massa del sistema solar per aquesta raó atreu a tots el altres cossos cap a ell.
Les orbites dels cossos estan determinades per les lleis de kepler, son 3 lleis.
1. Llei: els planetesdescriuen orbites el·líptiques, amb el sol situat en un dels focus.
2. Llei: la línia que uneix un planeta amb el sol escombra àrees iguals en temps iguals.
3. Llei: el quadrat del període orbital d’un planeta es directament proporcional al cub del semieix major de la seva orbita.
Kepler va enunciar aquestes tres lleis però també son valides per a qualsevol con que n’orbiti a un altre.
Elprocés de formació del sistema solar: la rotació de la nebulosa solar va provocar el seu propi aplanament formant un disc perpendicular a l’eix de rotació del sol. Els cossos amb orbites molt inclinades s’haurien format molt aviat en el procés de formació, abans que la nebulosa s’aplanés massa.
Cossos
El sistema solar esta estructurat de la forma següent: al centre el sol. Al voltant del sol hiha 8 planetes majors que giren, que son: mercuri, venus, la terra, mart, júpiter, saturn ,urà i neptu plutó es considera un planeta nan.
El cometes son enormes blocs de gel i roca amb orbites molt excèntriques. Podria existir una regió molt allunyada dels sol que l’anomenem núvol d’Oort que seria d’on provenen els cometes, això passa quan es desvien de la seva trajectòria perquè un cos els a tretde la seva rotació. Al voltant d’aquests planetes giren el satèl·lits naturals. A la terra 1, a mart 2, a júpiter 63, a saturn 56, a urà 27, a neptu 12, mercuri i venus no tenen cap.
Regions del sistema solar
Podem distingir dues regions: el sistema solar interior i el sistema solar exterior.
Sistema solar interior
Es la regió que va des del centre del sistema solar fins al cinturod’asteroides que inclou els quatre planetes interiors( mercuri, venus, la terra, mart)
El sol esta format per un 71% d’hidrogen, un 21% d’heli i algunes traces d’elements mes pesants. El sol es a formar fa uns 5.000 milions d’anys, juntament amb el sistema solar.
Els planetes interiors son: mercuri,venus,la terra i mat. També es poden dir planetes terrestres. Es caracteritzen per tenir una escorça de rocasolida, un diàmetre petit i una densitat alta. Tots 4 tenen un nucli de ferro i mantell semi - líquid. Tots tenen una atmosfera gasosa mes o menys densa, menys mercuri. Tots tenen craters d’impactes. Cap d’ells te anells i nomes la terra i mart tenen satèl·lits naturals.
El cinturo d’asteroides es la regió on es concentren la gran majoria dels asteroides. Es troba entre mart i júpiter i això esel límit entre el sistema solar interior i exterior. Els asteroides es poden diferenciar dels planetes per la seva mida, perquè es mes reduïda. L’asteroide mes gran es ceres.
Diuen que la terra es el planeta blau perquè el 70% es aigua.
Sistema solar exterior
Es la regió que va des del cinturo d’asteroides fins als límits del sistema solar. Els planetes exteriors son: júpiter, saturn, ura ineptu. Estan formats casi tot de gas i també els podem dir gegants gasosos, es diferencien dels altres planetes per l’enorme diàmetre i per tenir baixa densitat. La majoria tenen anells i tots un gran nombre de satèl·lits naturals. Els objectes transneptunians son cossos gelats amb orbites mes llunyanes que la de neptu.
El núvol d’Oort es una regió que es creu que podria existir a una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Sistema Solar
  • Sistema solar
  • El Sistema Solar
  • el sistema solar
  • El Sistema Solar
  • sistema solar
  • el sistema solar
  • SISTEMA SOLAR

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS