El Sufragisme I La Revolució Industrial

Páginas: 2 (497 palabras) Publicado: 3 de enero de 2013
- El SUFRAGISME I LA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL –

1. Explica com va canviar la vida de la dona en el segle XIX.

La dona durant el segle XIX estava totalment exclosa de totes llibertats laborals,polítiques i personals. Aquestes estaven discriminades en l'àmbit laboral; en el salari, ja que era molt inferior dels diferents treballadors de la fabrica, i en l'opció d'accedir a un càrrec superior dinsd'aquesta fabrica. Nomes els homes tenien aquest dret. En l'àmbit personal; com l'educació superior, que nomes tenien accés les famílies burgeses i tot i així, l'educació tenia que ser domestica. Enl'àmbit polític; no tenien el dret a vot, quan els homes havien adoptat dues maneres de vot.

2. Explica per què va sorgir el moviment sufragista, en què va consistir, què reivindicava i comactuava.

El moviment sufragista va sortir com a conseqüència de les accions i problemes esmentats anteriorment. Aquesta discriminació va fer que les dones prenguin consciencia de la situació que ellesvivien, i es van agrupar per demanar el dret a vot, com a raó dels drets d'igualtat respecte als homes. Aquest moviment es pot dir que no va tenir molta força entre les diferents classes socials de ladona, però no es així que les que van tenir mes fonament i el principal paper van ser les dones de classe mitjana que tenien un cert grau d'educació, el qual va fer que prenguessin repressió. Les donesde classe mes baixa, no obstant, van tenir també molt protagonisme, però no va ser fins mes tard que es van unir al moviment a causa de la seva vida profunda al treball i a l'aïllament. Les gransforces van ser les britàniques i les estatunidenques, juntament amb les escandinaus i holandeses.
No va ser fins la Primera Guerra Mundial, que les dones van ser conscienciades socialment. Juntament ambaixò, a Anglaterra, el 1920, la dona va obtenir el seu dret de vot a partir dels 20 anys, juntament amb Espanya el 1931 amb la proclamació de la Segona República.

3. Busca la biografia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolucian Industrial
  • Revolució industrial
  • Revolucio Industrial
  • Revoluci Industrial
  • la revolucio industrial
  • revolucio industrial
  • Revolució Industrial
  • La revolució industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS