El treball al llarg de la historia

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (975 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 17 de octubre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
El treball com a part fonamental de les nostres vides, és l'acció on demostrem la nostra capacitat transformadora i ens dóna la facultat per millorar les nostres vides, donant-nos una importantdiferència amb la resta d'éssers vius. Però aquesta capacitat també depèn dels recursos dels que es disposen, és per aquesta raó que encara existeixen societats primitives, com també hi ha societats súperdesenvolupades. El treball ha estat una part bàsica de l'evolució i el desenvolupament de la societat. El paper que ha jugat a les vides dels éssers humans no ha estat sempre el mateix, sinó que s'hamodificat al llarg de la història.


A l'antiguitat el treball humà es basava en atendre els elementals nivells de subsistència, en la que cada família procurava satisfer les seves pròpiesnecessitats. La societat s'organitzava en clans i tribus, on la caça, la pesca i la collita de fruits constituïen la forma de treball.L'evolució de la civilització i l'aparició d'organitzacions socials,caracteritzades per l'assentament de les famílies, va imposar la realització de tasques agrícoles i ramaderes. Les eines de treball que s'utilitzaven depenien de la força de l'home, que era ajudat pelsanimals. El cap de la família era ajudat per tots els membres i treballaven mentre hagués llum solar, ja que vida i treball es relacionava com un mateix concepte: el Pagès construïa el seu habitatge,fabricava i reparava les seves eines i s'aconseguia el seu propi menjar.
Més endavant, com a conseqüència de les contínues guerres de conquista, va anar apareixent la esclavitud. Els derrotats erencapturats com a presoners per a ser utilitzats com a esclaus a les mines, als tallers o en les reparacions dels camins. En aquella època el més habitual per evitar perills i molèsties era matar alpresoners, per la qual cosa, la esclavitud va ser considerat com un acte humanitari, que inclòs va ser reglamentat per el Dret Romà. Els esclaus eren considerats com a objectes i no com éssers humans,...
tracking img