El valor de educar

Páginas: 7 (1536 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2011
1. SELECCIÓ DE FRAGMENTS: ____________________________________________________________

Autoria (Cognom, Nom): Savater, Fernando.

Títol llibre: El valor de educar. Ciutat publicació: Barcelona.

Any publicació: Abril de 1997.

Editorial: Ariel.

____________________________________________________________

Cita nº: 1 . Pregunta: ¿Que es educar? “Educar se creer enla perplejidad humana, en la capacidad innata de aprender y en el deseo de saber que la anima, en que hay cosas (símbolos, técnicas, valores, memorias, hechos…) que pueden ser sabidas y que merecen serlo, en que los hombres podemos mejorarnos los unos a los otros por medio del conocimiento.”
Autoria (Cognom): Savater, F. Any: Abril de 1997 Pàg.: 15 – 16

Cita nº: 2 . Pregunta: ¿En quinesqüestions cal educar? “Para que el neófito llegue a ser él mismo, la educación tiene que fabricarle como adulto de acuerdo con un modelo previo, por mucho que tal modelo sea abierto, tentativo, capaz de innovar sobre el recibo, etc.... La autonomía, las virtudes sociales, la disciplina intelectual, todo aquello que constituirá este "él mismo" del hombre maduro todavía no se encuentran en el estudiantesino que tienen que serle propuestos como modelos exteriores.”
Autoria (Cognom): Savater, F. Any: Abril de 1997 Pàg.: 55

Cita nº: 3 . Pregunta: ¿Per què cal educar? “...el primer objetivo de la educación consiste en hacernos conscientes de la realidad de nuestros iguales. Es decir: tenemos que aprender a leer sus mentes,… Lo cual implica considerarlos sujetos y no meros objetos;protagonistas de su vida y no meros comparsas vacíos de la nuestra.”
Autoria (Cognom): Savater, F. Any: Abril de 1997 Pàg.: 23

Cita nº: 4 . Pregunta: ¿Per a què cal educar? “...el deseo social de formar individuos autónomos capaces de participar en comunidades que sepan transformarse sin renegar de sí mismas, que se abren y se ensanchen sin perecer,… Gente en fin convencida de que el principal bien quehemos de producir y aumentar es la humanidad compartida...”
Autoria (Cognom): Savater, F. Any: Abril de 1997 Pàg.: 84

Cita nº: 5 . Pregunta: ¿Qui ha/s’ha de educar? “...la educación nos viene dada siempre por otros seres humanos (“hay que hacer notar que el hombre solo es educado por hombres y por hombres que al mismo tiempo fueron educados”).”
Autoria (Cognom): Kant, E. en Savater, F.Any: 1997 Pàg.: 23

DEFENSA DE LA SELECCIÓ DE FRAGMENTS: Al igual que les preguntes estan relacionades entre sí – fan referència al concepte de “educar” –, les cites que he escollit com a resposta de les preguntes, també es troben relacionades, ja que una resposta et porta a l’altra i es poden entrellaçar. Primer, hauria de partir del pensament que la educació es universal i que per tant tothom tedret a educar-se, al igual de poder educar. Però alhora, no podem oblidar que la educació hauria de començar quan els esser humans encara son xiquets/es. Quan Savater parla del significat de educar, es refereix a l’àrdua tasca del educador de concretar les finalitats d'un sistema educatiu ple de contradiccions, però més àrdua encara la de fer possible diàriament a l'aula que l'ésser humà pot i hade millorar-se, però necessàriament i per imperatiu categòric caldrà adoptar una actitud de permanent esperança i fe en els éssers humans concrets. I, ¿per què la tasca de educar es àrdua?. Doncs perquè les famílies de hui en dia, per la incorporació de la dona al treball o per intentar ser “els amics o els col·legues” dels seus fills, estan delegant la formació moral i social dels xiquets i lesxiquetes a l’escola. I aquesta no es troba preparada per a ser un “bon model” educatiu, per aconseguir educar-los i/o encaminar-los lliurement com a essers humans i socials. Segons Savater, ser humà consisteix en la vocació de compartir el que ja sabem entre tots, ensenyant als nouvinguts al grup quant han de conèixer per a fer-se socialment vàlids. Ensenyar es sempre ensenyar al que no sap, i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educar en valores
  • Educar con valores
  • El Valor De Educar
  • El valor de educar
  • El valor de educar
  • El valor de educar
  • El Valor De Educar
  • el valor de educar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS