El vigilant del camp de segol

Páginas: 9 (2038 palabras) Publicado: 11 de octubre de 2010
[pic]

Fitxa tècnica
Títol original: The Catcher in the Rye
Títol: El guardián entre el centeno
Autor: J.D. Salinger
Editorial: Alianza
ISBN:84-206-1689-3
Nº de pàgines:270
Any d’edició: 1995
Edició: Butxaca

Sinopsi
La novel·la narra una època de la vida de l’adolescent Holden Caulfield. Es tracta de l’expulsió de el internat Pencey, sense que elspares sàpiguen que torna a la ciutat on viu la seva família Nova York, l’adolescent parteix cap a la seva ciutat. La narració és situa en un temps de tres dies en què és poden observar els problemes dels adolescents inadaptats i trets comuns de l’adolescència, a més a més, Holden es revela contra les normes socials i les relacions personals amb els companys, als quals considera hipòcrites.
Laúnica persona amb qui té una relació de veritat és Phoebe, la seva germana, amb la qui passa part d’aquest tres dies. La narració representa que és una redacció que el psiquiatra li demana.

• Perquè té una fastigosa infantesa? Que representa David Copperfield?
David Copperfiel és un dels millors mags del món, és un il·lusionista de molt renom gràcies a les seves grans actuacions com ferdesaparèixer l’estàtua de la llibertat o travessar la Muralla Xina.
Explica que els seus pares són molt primmirats, i pel que explica es deixa entreveure que la seva vida ha tingut moments molts durs, com la mort de Allie, l’expulsió de varis col·legis..., és a dir, a tingut una infantesa difícil perquè a la seva vida no ha tingut l’atenció necessària o potser l’afecte que necessita un nen i peraixò de gran també és veu que té poca confiança amb la gent.

• Quina et sembla que és la seva relació amb els pares?
Doncs els seus pares el que volen és el millor pel seu fill, però aquest els hi oculta la realitat, perquè no lis diu que en l’escola té problemes i no té el nivell suficient. No té prou confiança amb els pares per explicar-los la seva situació.

• Quina valoraciófa del seu germà?
Doncs el presenta com un gran escritor i parla molt bé de la seva obra, durant el llibre parla d’ell per referirse a les obres, quan parla d’ell a altres persones no li agrada dir que esta a Hollywood, ni que és dedica a la prostitució, sempre parla d’ell com l’escritor.

• Explica amb alguna frase el cinisme o ironia que té el protagonista.
“No estava poc desperta”(Capítol 21, p. 207) No pot estar poc desperta, pot estar dormida o desperta.

• Com és la seva relació amb el sexe femení? Perquè?
Coneix a Jane, una noia per la que sent un amor adolescent, la noia no es molt maca però a Holden el torna boig. El que més feien era jugar a les dames, a golf, caminar junts y veure pel·lícules, però Holden mai té una experiència sexual amb ella. Tambéexplica que pot ser Jane tingues alguna experiència sexual negativa amb el padrastre.

• Com es diu aquesta tècnica de retrocedir en el temps literàriament?
FlashBack és una tècnica utilitzada en el cinema i en la literatura que altera el temps cronològic connectant diferents moments passats i presents.

• Com creus que es pot sentir una vegada sap que l’expulsaran del seu institut?Com penses que hauria d’afrontar aquesta sensació de fracàs o error que un adolescent pot tenir?
Doncs el protagonista, tot i que ja ha estat expulsat altres vegades d’altres col·legis, al que si que l’ha donat “pena” anar-se’n, aquest cop és diferent, tot i que en Pencey, segons Holden només hi ha dos o tres persones que mereixen la pena, perquè els altres són uns falsos. A més a més admet queno ha estudiat gens i que ell mateix a provocat la situació perquè en els parcials ja el van avisar. Tot i així més que pena per deixar aquest col·legi, és sent fracassat, i crec que no li diu res als seus pares perquè sap que s’enfadaran però també perquè no pensin que és un fracassat. Penso que la sensació de fracàs l’hauria de canviar, perquè si en comptes d’utilitzar el seu temps en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el vigilant en el camp de segol
  • Vigilant Del Camp De Segol
  • el vigilant en el camp de sègol
  • El vigilant en el camp de segol
  • El vigilant en el camp de segol
  • el vigilant en el camp de segol
  • el vigilant en el camp de segol
  • EL VIGILANT EN EL CAMP DE SEGOL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS