El violí d'auschwitz, de maria àngels anglada

Páginas: 4 (812 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2011
1. En Bronislaw un famós músic, durant un concert en el que participa a Crackóvia, es fixa en el so del violí solista. Li era molt familiar. Tan que al final del concert anà a parlar amb la dona queel tocava. La Regina li digué que el seu instrument era molt especial per ella, i que no el canviaria per res al món. Entre els dos músic començà una amistat. Mitjancant la Gerda, la violoncelistadel seu trio musical, la Regina li feu arribar uns documents que explicaven els seus sentiments cap al violí i l’historia d’aquest.
2.En Daniel es un pres del camp de concentració i d’exterminid’Auschwitz, (dreiflüsselager,Camp dels tres Rius). Acaba de sortir de la cel•la d’arrest on havia sigut tancat per llevar-se tard. L’avantatge que l’ha ajudat a sortir abans de la és que, treballa a la casadel comandant Sauckel, i allí, el necessitaven. Un dia, arribaren nous obrers esclaus al camp de concentració. Entre aquests en Freund, un vell amic d’en Daniel. Aquest, li informà que l’ Eva, laseva núvia estava bé. Estava a la fábrica d’uniformes militars d’en Tisch, on era tractada relativament bé.
3. Durant una festa organitzada a casa del comandant, en Daniel es cridat per un problema ambun violí. En Bronislaw, el violoncel•lista, havia desafinat molt amb el seu instrument. En Daniel després d’una ullada descobreix que la culpa d’aquell so era d’una esquerda que hi havia a la tapaharmònica. Ell mateix s’ofereix per arreglar-lo. Triga tota la nit, però ho aconsegueix. El comandant queda satisfet. Mentrestant en Daniel s’assabenta dels cruels experiments que en Rasher, el metge delcamp, fa amb els presos.
4. En Daniel rebre l’ordre de construir un violí per el comandant, “tan ben fet com si fos un Stradivarius”. Per una part li proporcionen tot el material necessari, però perl’altra no l’informen del temps que li donen a disposició per acabar-ho. El noi prefereix treballar d’aquesta manera, i no estan a les fàbriques o qui sap on. D’altra banda segueix estan dèbil....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Maria angels anglada
  • Guia De Lectura. Maria Angels Anglada. Quadern D'Aram
  • El violi d'auschwitz
  • el violí d'Auschwitz
  • El violí d'Auschwitz
  • Vocabulario El Violí D'Auschwitz
  • Citacions que reflexen epoques historiques a quadern d'aram, de maría angels anglada
  • El violí d'auschwitz

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS