Elaboración del Cava

Páginas: 2 (438 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2013
Premsat
Gràcies a la nova maquinària, el suc, anomenat most, s'extreu de manera molt ràpida per evitar així la seva oxidació. D'aquest suc s'obté la "flor", és a dir, el most de major qualitat iper tant destinat a l'elaboració dels millors vins de cava.

Un cop extret, es deixa reposar per tal que les partícules residuals com terra i pinyols, es depositin al fons del dipòsit, i a unatemperatura baixa. Tot seguit, es trasllada el most netejat a uns dipòsits on tindrà lloc la primera fermentació.


Primera fermentació

Aquesta fermentació s'ha de fer a una temperatura baixa per tald'evitar la pèrdua d'aromes. S'han de separar els grans sediments, i també s'haurà de clarificar i depurar el vi.

Amb l'ajuda de llevats, els sucres del most són transformats en alcohol i gas, quesortirà a l'exterior provocant així un augment de temperatura, i com a conseqüència una ebullició.

El tipus de llevat i la temperatura definiran la qualitat del vi. La preparació d'aquest vi debase, pot ser d'un sol tipus de raïm o bé del coupage, mescla de diferents varietats. Els catadors seran els qui decidiran l'equilibri del líquid i el seu èxit o fracàs.







Segonafermentació

L'elaboració del cava es basa en tornar a fermentar un vi ja fermentat. Es tracta del mètode champanés, que consisteix en una segona fermentació, la qual es produeix dins l'ampolla, a based'afegir sucre i llevats al vi, i serà en l'ampolla on es produirà la seva criança fins a eliminar totes les partícules.

Es barregen el licor de tiratge, el sucre, el vi i els llevats. Les ampolles sóntancades provisionalment i dipositades en forma de rima i en posició horitzontal en els subterranis de les caves, a una temperatura constant.

Els llevats actuen sobre el sucre i el transformen enpetites bombolles d'anhídrid carbònic. Les ampolles resten en repòs uns nou mesos. Després d'aquest temps, el sediment que ha quedat s'ha d'eliminar, i per tant les ampolles s'han d'anar girant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cavas
  • La cava
  • cava
  • La Cave
  • Cava
  • Cavas
  • La Cava
  • Cava

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS