Eleccions Esplugues

Páginas: 14 (3268 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2012
Anàlisi comparatiu de les candidatures d’Esplugues de Llobregat a les eleccions del 2011 |
|
Bases Sociopolítiques de l’Educació.Jordi Planas.Abril 2011. |

1.- Presentació i objectius
En aquest treball s’analitzen les diverses propostes educatives d’alguns dels partits polítics més representatius d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat).
Primer de tot s’ha realitzat un breuanàlisi sobre el territori, amb aspectes demogràfics, històrics i sociològics. A més s’ha fet un estudi sobre les problemàtiques educatives que pateix en l’actualitat el municipi.
Per altre banda, s’exposen les llistes de les candidatures dels partits escollits per a la realització d’aquest treball juntament amb la seva orientació política i es donen a conèixer els resultats obtinguts en les últimeseleccions municipals de l’any 2007.
Finalment, es presenten les propostes municipals en l’àmbit educatiu dels partits escollits (CiU, IC-EV, PSC i ERC-Reagrupament- Gent Esplugues). Es fa una comparació i s’extreuen les conclusions finals.
L’objectiu d’aquest treball és conèixer les propostes educatives que plantegen diversos partits polítics d’un municipi en concret, per tal de ser conscients dela realitat política, en matèria d’educació, dels diferents municipis catalans en l’actualitat.

2.- Descripció de les característiques principals del municipi
Esplugues és una població situada a la comarca del Baix Llobregat, a la província de Barcelona. És una població que delimita amb la ciutat de Barcelona i amb altres pobles del Baix Llobregat com són:, Cornellà de Llobregat, Sant JustDesvern, San Joan Despí, Hospitalet de Llobregat i la muntanya de Collserola.
La situació geogràfica i estratègica d’Esplugues, a la vora de la ciutat de Barcelona i dintre de l’àmbit del Baix Llobregat, explica que aquesta ciutat sigui tant important. Alguns dels fets que han succeït gràcies a aquesta situació han sigut per exemple; la migració de població adinerada de Barcelona cap a Esplugues,doncs es tracta d’un dels pobles més adinerats de tota Catalunya i un dels millors comunicats.
Esplugues, fins ben entrat el segle XX, tingué com a base econòmica fonamental l’agricultura. Encara que degut a l’evolució i a una mala condició del sol, es van donar les primeres referències industrials, en el cas d’Esplugues lligades a la ceràmica i a la producció del fang, ja que la població gaudiad’una bona qualitat d’argila al sol.
Als anys 50, moltes indústries marxen de Barcelona per així endur-se de la ciutat tota la contaminació i per espaiar la ciutat, llavors van arribar a Esplugues, com per exemple; la Corberó, la Montesa, laboratoris farmacèutics etc. Avui en dia, també és molt important contemplar la seu de Coca-cola, Codorniu, Pan rico, alguns laboratoris farmacèutics etc.Problemàtiques en relació a l’educació
En matèria educativa s’han detectat dos col·lectius que es troben en situació de desigualtat d’oportunitats per la manca de recursos que ofereix la ciutat per ells. Aquests dos col•lectius son els adults i els ciutadans que requereixen educació especial.
En referència el primer col·lectiu podem veure que a Esplugues existeixen dos centres que dediquencursos a aquests col·lectius. Aquest centres són L’Eugeni d’Ors, que és una escola d’adults, i el Puig Coca, que ofereix cursos concrets. Aquests centres en relació a la població adulta que hi ha a l’actualitat son escassos, tenint en compte que la població d’Esplugues està envellint i que aquest sector de la població ocupa un pes important a la ciutat. Agafant com a referència la població adulta, dela tercera edat, per posar de rellevància la manca de recursos veurem que la població de entre 65 i 84 anys son 7.200 persones. Aquestes dades posen de rellevància la manca d’espais per aquest col·lectiu.
En relació al segon col·lectiu esmentat, persones amb necessitats especial podem veure que aquest col·lectiu es troba amb desigualtat ja que la ciutat no ofereix cap centre formatiu destinat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • esplugues
  • Espluge
  • Eleccions
  • Eleccions generals italianes de 2006
  • Eleccions Al Parlament De Catalunya
  • Eleccions als EEUU
  • Eleccions Plebiscit Ries
  • Triptico De Las Eleccions Del Municipio Escolar 2012

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS