Elena

Páginas: 6 (1448 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2010
Autor: Hans Magnus Enzensberger
Editorial: Siruela
Col·lecció:
Any de publicació: 1997
Lloc on s’ha imprès: Madrid

Escriptor, assagista i periodista, una de les figures més importants del pensament alemany de la postguerra. Va néixer a Kaufbeuren, Baviera el 11 de novembre de 1929. Després de realitzar estudis de Germanística, Literatura i Filosofia a les universitats d'Erlangen, Friburg iHamburg, a Alemanya, i en la Sorbona de París, es va dedicar al periodisme a la ràdio. Figura polifacètica, ha alternat el seu treball com a professor amb la literatura, l'assaig, el periodisme i l'activitat editorial.
· 956 - Hugo Jacobi.
· 1963 - Georg Büchner.
· 1985 - Heinrich Böll.
· 1993 - Erich Maria Remarque.
· 1998 - Heinrich Heine.
· 1998 - Pasolini.
· 2002 - Ludwig Born.
·2002 - Premi Príncep d'Astúries de Comunicació i Humanitats.
· 2010 - Premi Sonning

El 1957 va publicar el seu primer llibre, "Justificació dels llops", i des de llavors la seva vida professional ha estat entre la literatura. Viatger incansable, ha viscut a Noruega, Itàlia, Estats Units i Cuba.
El Jurat ha considerat especialment la fondària i l'extraordinària varietat d'una obra que inclou lapoesia, l'assaig, el pensament filosòfic i científic, el drama, el reportatge, la reflexió política i la narració.

Robert és un nen a qui no li agraden les matemàtiques. Un dia, en somnis,
se li apareix un dimoniet que vol ser el seu guia pel món de les
matemàtiques. Després d'alguns topades i des encontres, poc
a poc la relació va avançant i Robert acaba trobant plaer en la seva
recorregutper aquest món nou.

Un dimoniet pretén acabar amb els tòpics escolars que tenen les
Matemàtiques, fent un recorregut per l'apassionant món dels
números, que es van tornant cada vegada més absorbents.

El llibre "el diable dels nombres" escrit per Hans Enzensberger gira al voltant d'un nen anomenat Robert el qual com tot noi corrent de la seva edat odia les matemàtiques ja que el seuprofessor fa classes tedioses i poc comprensibles, però una nit té un somni especial on coneix un petit dimoniet anomenat Teplotaxl qui li explica dades curioses sobre els números i el fàcil i divertit que pot ser treballar amb ells quan els aprens d'una manera adequada. Robert aprèn un truc nou sobre el meravellós món dels nombres.
Des de la primera nit el diable ens parla de les subtileses del númeroun. Amb ell podem arribar a fer números infinitament grans i amb els fraccionaris fer números infinitament petits. També mostra com amb el dígit un es formen els altres nombres.
A la segona nit, des d'un bosc de fongs, el diable dels nombres ens demostra el gran invent del zero. A través d'un repàs per les xifres realitzades amb nombres romans, veiem els avantatges que ofereix el sistema decimali els nombres combinats amb el zero. A més amb ell podem formar les desenes, centenes i milers.
Ja en la tercera nit, Robert comença a desitjar l'aparició del diable ia interessar per la màgia dels números. Comença a acceptar gustós els reptes que aquest li posa. Així dins d'una cova apareixen els nombres primers, la divisió i continua amb el zero i el que passa quan dividim amb ell.
En el quartsomni arribem al tema de l'infinit, les potències i l'arrel quadrada. Encara que els conceptes s'ofereixen manejant quantitats petites, s'explica gràficament el principi i amb això s'obre la possibilitat de comprendre'ls millor.
En el cinquè somni, des de dalt d'una palmera plena de cocos, ens parla dels nombres

Hans Magnus Enzensberger va rebre el Premi Príncep d'Astúries d'Humanitats del'any 2002. És un conegut escriptor alemany que ha brillat en diferents gèneres com ara poesia, assaig ..., un dels seus llibres, "El diable dels nombres"

"Diable dels números", no li tingui por a les matemàtiques i, per fer-ho, es tracta d'ensenyar el veritable sentit de les matemàtiques i fer-li veure que aquestes no són només aquests problemes avorrits, ni comptes, ... sinó que hi ha molt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Elena
  • ELENA
  • elena
  • Elena
  • elena
  • Elena
  • ELENA
  • Elena

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS