Els arbres amics

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 5 (1044 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 5 de marzo de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
[pic]

ÍNDEX

1. Resum de l’argument.................................................... 3
2. Anàlisi de tres personatges........................................... 4
3. Informació del Pep Coll................................................. 5
4.Vocabulari..................................................................... 7
5. Opinió personal............................................................. 9
6. Bibliografia ................................................................... 9
RESUM DE L’ARGUMENT


En Florenci, es un noi de Bonarri, que va néixer a la soca d’un arbre.
El noi als cinc anys ja va començar a espavilar-se iva emprendre a treballar de espanta ocells pujat en arbres amb la seva ajudant, la gata cendra. Quan la cendra va morir, en Florenci va anar a l’escola.
En Florenci va fer el catorze anys va deixar l’escola i va començar a fer d’ajudant de pastor d’en Tura.
En una de les sortides de pastor cap a la Seu d’Urgell, en Florenci, va decidir quedar-se a Malpui un poble que hi havia anant cap a laSeu, i allà va treballar de podador de oliveres. Allí en Florenci coneix a l’Angelina la filla del amo de la casa on treballava.
Passada la guerra en Florenci retorna a Malpui i allí espera l’Angelina i finalment es casen i en Florenci es torna el amo de la casa més rica de Malpui. Passats dos anys tenen un fill l’Antoni i quatre anys més neix en Joan.
La família, per assumptes de treball van aviure a Pobla on el Florenci treballa de guardabosc.
Desprès de deu anys de fer de guardabosc el despatxen per fer-ne de les seves i decideixen anar-se’n a Lleida amb el fill Joan que té la consulta de metge.
En Florenci té una nova feina, a causa de l’acte que va fer per salvar els plataners de la ciutat de Lleida davant del dictador Franco. Desprès de tots els anys que va fer de jardiner aen Florenci sols li quedaven dos anys per jubilar-se però ell va volgué deixar la feina abans de jubilar-se per que volia construir un palau forestal, això de voler construir in palau forestal li comportà a endeutar-se, li arriben cartes a casa dient-li que l’envergarien i una d’aquestes cartes arribà en angles i ells no van entendre res però en Joan que en sabia si, hi els hi diu que un parentllunya li ha deixat una herència i que és multimilionari.
Florenci amb tots els diners va comença a construir el palau, i al final es va obsessionar tan que fins i tot se’n va anar a viure. Un dia de maig, en Florenci, estava pujat a la sequoia el arbre mes alt del mon, i en aquell moment un llamp de la tempesta va caure a sobre l’arbre i va fer caure a en Florenci causant-li la mort.ANÀLISI DE TRES PERSONATGES


Florenci: Es un nen Nascut el 16 d’octubre de l’any 1918, es el 7è germà de la família, te un gran interès per el arbres i li agraden molt. Quan es va fen gran es un noi molt indecís i a mesura que es va fen vell es un tossut i capsigrany.

Tura: Es un pastor, de Bonarri que viu sol amb les ovelles i el seu gos. Té onze peluts, i es molt savi i peculiar, perque hi ha cops que li explica al Florenci coses poc coherents.

Angelina: Es la filla de l’amo de la casa més rica del poble (Batllevell).
Es una noia tímida, amb una mica de mal caràcter però amb bons sentiments, es guapa, rica, elegant, llesta.


PEP COLL


Josep Coll i Martí, va néixer a Pessonada, el  16 d'octubre de 1949, més conegutcom a Pep Coll, és un escriptor català.
El seu món vital i literari són els Pirineus, que ha convertit en un univers llegendari. No sols es dedica a ser escriptor si no que també es professor de llengua i literatura catalana.

Ha escrit:

Novel·les com:
-La mula vella
-El Pont de Mahoma
-El segle de la llum
-L'abominable crim de l'Alsina Graells

Narrativa infantil i juvenil...
tracking img