Els colors

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (769 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 8 de enero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
LA PSICOLOGIA EN LA PUBLICITAT

La psicologia s´utitza en la publicitat per buscar valors com la reacció que normalmente proporciona un color i també per determinar una sèrie de principis generalsque determinen la seva eficàcia.

BASES DE LA PSICOLOGIA DEL COLOR

El precusor de la psicologia del color va ser el poeta i cientific Alemany Johann Wolgang von Goethe (1749-1832) que en el seutractat “Teoria del color” es va oposar a la visió meramente física de Newton, proposant que el color en realitat depén també de la Nostra percepción. En la qual es troba involucrat el Cervell i elsmecanismos del sentit de la vista. D´acord amb la teoria de Goethe, el que veiem d´un objecte no depèn solamente de la matèria; tampoc de la llum d´acord amb Newton, sinó que involucra també a unatercera condició que és la Nostra percepción de l´objecte. A partir d´aquí, el problema principal va passar a ser subjectivitat implícita en aquest concepte nou. No obstant aixó, tal subjectivitat noradica en el postulats de Goethe, sinó en la mateixa base física del concepte de color, que és la Nostra percepción subjectiva de les difernts freqüències d´ona de la llum, dintre de lespectre visible,incidintsobre la màteria.

Per concloure, el color no és una característica d´una imatge o objecte, sinó que és més aviat una apreciación subjetiva Nostra. Es pot definir com, una sensación que esprodueix en desposta
A l´ull i dels seus mecanismos nerviosos, per l´energia lluminosa de certes longituds d´ona.

LA PSICOLOGIA I ELS COLORSè

El blanc es troba en l´extrem de la gamma delsgrisos. És un color latent per la seva capacitat de potenciar els altres colors veïns. El blanc pot expressar pau, assolellat, feliç, pur i innocent.
El negre és igual que el blanc, també es troba enl´extrem de la gamma de grisos. És el simbol del silenci, del misteri i, en ocasions, pot significar impur i maligne. Confereris noblesa i elegància, sobretot quan és brillant.
El gris simbolitza la...
tracking img