Els conceptes mes fundamentals

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (431 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 10 de marzo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Els Conceptes mes fundamentals
Internet es la red de redes, cosistueix una enorme red informatica global o mundial formada per millons de ordenadors que a la vegada estàn agrupats en xarxes mespetites com per exemple LAN. De major a menos extensió respectivament. Aquets ordenadors poden serde dos tipos
a) Servidors
b) Clients
Basicament un servidor es un potent ordenador connectat deforma permanent a Internet i que dispose de informació prepara per a ser consultada pels ordenadors clients que es conectin al potent ordenador desde qualsevol part del món.
Hi han diferents tipus deservidors:
a) Servidor de correu : es un potent ordenador connectat de forma permanent a Internet i que conté els missages permanents per ser consultats a qualsevos moment per l’usuari que vandirigits aquests missatges.
b) Servidor Ftp: es un ordenador que conte fitxers disponibles per ser descargats per l’usuari, també pot emmagatzemar fitxers pujat per l’usuari.
c) Servidor web: ésun ordenador que ens proporciona informació en format de pàgines web
d) Servidor DNS: ordenador que gestiona els noms de domini arxivant-los i subministrant-los
e) Servidor IRC-Chat: Aquesttipus de servidor permet als usuarus mantenir conversacions a temps reals.
f) ISP (proveedor de servidors de internet): Son els que ofereixent connexió de accesos a Internet, com per exempleWanadoo, Terra, Tekefinica.etc.
Un ruter.
Un ruter es un tipo especial de ordenador que interconnecta totes les xarxes i que despres de analitzar la informació solicitada sel·leciona de entre tots elscamins possibles aquell que a través del qual la informació arrivara amb el minim temps possible.
El cami que segueix quan un usuari vol entrar a una pagina web es el següent:
El navegador deinternet que estem utilitzant genera un paquet amb la direcció del servidor. Aquest paquet a travès del modem o ruter de l’usuari client es enviat al seu isp, que aquest el llança a la red i un ruter...
tracking img