Els guerrers de riace

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (549 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 20 de febrero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
HISTÒRIA DE L’ART
ELS GUERRERS DE RIACE
1. CONTEXT HISTORIC
Es troba en el període de l’escultura grega clàssicacompres entre el 480-450 aC.
Se tracta de una d’una escultura grega a diferencia del període arcaic, que també va arribar a las illes del mar Egeu i a las colònies mediterrànies. Les característiquesprincipals d’aquest estil es manifesten en el moment en que desapareix el somriure arcaic i s’integren los personatges dins de l’espai amb me naturalitat encara que sigui sempre frontalment. El modeles molt fi, las formes tancades i el ritme alternatiu. Una bona part de la producció d’aquests període es va fer en bronze. I es sabut que en períodes bèl·lics posteriors es va recórrer a la fusió d’escultures per fer canons. Per això la majoria de las obres d’aquest període, como les dels períodes posteriors, les coneixem solament per les copies romanes.
2. CARACTERISTIQUES DE L’ESTIL
Elsguerrers de Riace representen la bellesa física ideal de l’època clàssica, l’autor intenta reproduir la bellesa tal i com la veu però corregint-la segons les normes de la bellesa ideal. Representen el coshumà en moviment ja que la representació anatòmica ha progressat respecte el de l’època arcaica( com la tensió muscular).
Desapareix el somriure arcaic i els ulls ametllats, ha guanyat un certrealisme al igual que la representació del cabell, però resulta inexpressiu, ja que no reflexa cap tipus de sentiment o esforç.
Plasma les proporcions ideals del cos humà amb el cànon de bellesa. Te unritme encreuat i compensat del cos anomenat contraposto.
Els temes son el mon mític dels Deus i els herois.

3.CARACTERISTIQUES FORMALS
aquestes figures es diferencien ja clarament de l’estiloclàssic dels primers temps gracies a la anatomia, molt mes remarcada. aquestes dues estàtues es recolcen el peso a la cama dreta i flexionen lleugerament l’esquerra, sembla que hagin sigut captats en el...
tracking img