Els Insectes

Páginas: 2 (292 palabras) Publicado: 5 de junio de 2012
ELS INSECTES
Els insectes son una classe d’animals invertebrats, pertanyen al fílum dels artròpodes. Se caracteritzen per presentar un parell d’antenes, tres parells de potes i dosparells d’ales, que poden ser reduïdes (braquípteres) o faltar (àpteres). La ciència que estudia els insectes és l’entomologia.
Els insectes comprenen el grup d’animals més divers de la Terra,amb aproximadament un milió d’espècies descrites, més que tots els altres grups d’animals junts, i amb estimacions de fins a 30 milions d’espècies no descrites, amb el que potencialmentrepresentarien el 90% de formes de vida del planeta. Hi ha altres estudis que rebaixen la xifra de 30 a uns 10 milions.
Se troben insectes a gairebé tot els ambients del planeta, encara quenomés un petit nombre d’espècies s’ha adaptat als oceans. Les principals famílies dins el filum dels insectes són:
Odonats (libèlules), inclou unes 5000 espècies.
Ortòpters (grills,insectes pal), aprox. 20.000 sps.
Lepidòpters( papallones i babaianes), aprox. 120.000sps.
Dípters(mosques i mosquits), aprox. 120.000 sps
Hemípters(xinxes, pulgó, xixarres), 82.000 spsColeòpters (escarabats i marietes), 350.000 sps
Himenòpters (Abelles, vespes, formigues), 110.000 sps.
Els insectes no només presenten una gran diversitat, sinó que també són increïblementabundants. S’estima que hi ha 200 milions d’insectes per cada ésser humà. Alguns formiguers tenen mes de 20 milions d’individus. A la Selva Amazònica s’estima que hi ha unes 60.000 espècies.Artròpodes terrestres tals com els centpeus, milpeus, escorpions i aranyes se confonen sovint amb els insectes degut a que tenen estructures corporals similars, però són fàcilmentdiferenciables ja que els insectes presenten tres parells de potes mentre que els escorpions i aranyes tenen quatre parells i manquen d’antenes, i els centpeus i milpeus tenen molts parells de potes.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los insectos
  • Insectos
  • Insectos
  • Insectos
  • Insectos
  • --------------------------Insectos--------------------------
  • Insectos
  • insectos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS