els transports de l'Antic Règim i el de la revolució industrial

Páginas: 2 (470 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2014

Els transports de l'Antic Règim i els de la Revolució Industrial.



A causa de una serie de transformacions varen sorgir moltes diferencies entre els transports de l'antic Règim i els de larevolució industrial. L'únic que tenien en comú era que les dues tenien les mateixes xarxes de comunicacions, els que anaven per terra i les que anaven pel mar.

A l'Antic Règim hi havia dues xarxesde comunicacions, una per terra que eren els camins i les carreteres (nomes el camins reials estaven en bon estat mentre que els camins veïnals estaven en males condicions i el transit resultavadificultós) on el mitja de transport utilitzat eren els carros i les diligències moguts per animals de tir. I l'altra era per mar on el mitja de transport era la navegació fluvial i la navegació marítima,la força que ajudava a moure els vehicles per terra era produïda pels animals de tir mentre que la força que feia possible la navegació marítima era el vent. Les característiques que tenia lanavegació marítima no eren tan bones com les de la navegació fluvial ja que aquesta era molt mes rapida, tenia mes capacitat de carrega, era mes barat.

Mes tard en el segle XVIII es varen millorar elscamins i es varen construir mes canals per poder possibilitar la navegació fluvial i d'aquesta manera poder transportar matèries primeres i mercaderies. A causa de una serie d'avanços en el vehicles quecirculaven per terra va aparèixer la locomotora una maquina de vapor capaç d'anar sobre rails, era molt millor que els carros i les diligències de l'Antic Règim perquè era mes rapida, tenia molt mesespai i mes capacitat de carrega.
Al segle XIX en Robert Fulton va construir una maquina de vapor igual que la locomotora però que pogués anar pel mar, era el primer vaixell de vapor. Poc a poc elsvaixells de vapor varen anar substituint als vaixells de vela ja que permetien escurçar d'una manera considerable els viatges transoceànics. A la mitat del segle XIX la construcció d'una xarxa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antic Règim I Revolució Industrial
  • Antic Règim i Revolució Industrial
  • La Crisi De L'Antic Règim I La Revolució Liberal
  • Treball tema 7 el comerç i els transports
  • Europa i amèrica. la caiguda de l’antic règim
  • CARACTERÍSTIQUES DEL SEGLE XVIII I DEFINICIÓ DE L'ANTIC REGIM
  • Documents de l'antic régim, reformisme i il-lustració.
  • Resum de "els origen de la revolució industrial" de flinn

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS