Els Trobadors

Páginas: 2 (301 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2013
Som a l’Edat Mitjana, un període situat entre la caiguda de l’Imperi Romà d’Occident, al segle V, i la caiguda de Constantinoble l’any 1453. La societat medieval es caracteritza, sobretot, per laseua visió teocèntrica (concep déu com a centre del món), així com la presència de diferents estaments socials (el rei, la noblesa i els camperols), que constitueixen la societat feudal.Fins al segle XI rep el nom d’alta Edat Mitjana i, a partir del segle XII, s’anomena baixa Edat Mitjana. En aquesta època trobem importants canvis estructurals a Occident, quedonarà lloc a un gran dinamisme econòmic, propiciat per les rutes comercials i de peregrinació. Aquests factors permetran el desenvolupament d’una poesia culta en llengua provençal que tindrà unpaper molt influent en la literatura de l’Europa cristiana durant l’època medieval.
La poesia provençal té com autors els trobadors, creadors de la llengua romanç, l’occità, quefaran servir, fins i tot, els trobadors catalans. Aquesta va esdevenir una llengua de gènere a l’època la qual, de la mateixa que ocorre amb la llengua anglesa als nostres dies, s’emprava per escriureles obres de poesia trobadoresca d’autors de qualsevol procedència.
Aquestes composicions, però, no eren interpretades pels seus autors, sinó que eren els joglars aquells quirecitaven les obres que elaboraven els trobadors.
La poesia trobadoresca va difondre’s ràpidament per tota Europa. A més, entre els segles XII i XIV, es van crear importants escoles depoesia en diverses llengües, les quals van ser el màxim exponent de la lírica dels segles posteriors a Europa.
Finalment, a Itàlia, la poesia de trobadors va permetrel’aparició d’un nou model literari innovador conegut com a “Dolce Stil Nuovo”, expressió que es deu a un vers de la Comèdia de Dant Alighieri, rebatejada posteriorment amb el nom de Divina Comèdia per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els Trobadors
  • Els trobadors
  • Qui eren els trobadors?
  • Els trobadors i l'amor cortès
  • Els trobadors
  • Els Trobadors.
  • Els trobadors
  • Els Trobadors

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS