Em dic sam

Páginas: 5 (1162 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2010
* TÍTOL: Em dic Sam.

* DIRECTOR: Jessie Nelson.

* NOM DELS ACTORS PRINCIPALS: Michelle Pfeiffer, Sean Penn i Dakota Fanning.

* EXPLICA EN UNA LÍNIA EL TEMA DE LA PEL·LÍCULA:
La superació d’una persona discapacitada per recuperar a la seva filla.

* EXPLICA L’ARGUMENT DE LA PEL·LÍCULA:
En Sam Dawson és un home adult amb una edat mental de 7 anys, que viu amb unadona indígena i amb ella tenen una filla: la Lucy. El dia del naixement de la Lucy la mare desapareix i en Sam es fa càrrec de la nena amb l’ajuda de la seva veïna i dels seus quatre amics.
La Lucy es va fent gran i se n’adona que els seu pare no és com els altres i que tots els seus companys se’n riuen d’ell.
En Sam prepara una festa sorpresa pel setè aniversari de la seva filla, i quanaquesta entra a la casa es troba el seu pare discutint amb un nen, llavors aquest diu que la Lucy li havia dit que és adoptada i ella no sap com reaccionar i surt corrents. A la festa hi ha una assistent social que veu tot el que passa i decideix emportar-se la Lucy, a partir d’aquí en Sam només pot veure a la nena dues hores per setmana.
Els amics d’en Sam li recomanen que es busqui una advocada quees diu Rita perquè l’ajudi a tornar a tenir la Lucy amb ell. Quan ell la va a visitar i li demana ajuda ella l’escolta i li diu que l’ajudarà però no és així. En Sam no es rendeix i va a buscar-la en una festa, ella se sent pressionada perquè tothom comenta que no l’ajudarà ja que només li interessen els diners, però l’advocada per no quedar malament li diu que serà la seva advocada.
Un dels diesque en Sam va a veure a la seva filla aquesta l’anima perquè s’escapin i ell li fa cas, a arrel d’aquest fet tenen un judici i posen a la nena en adopció ja que diuen que ell es posa nerviós i acaba dient que no pot cuidar de la Lucy.
Mentrestant la Lucy va a viure amb una família que la vol adoptar. En Sam troba una nova feina i se’n va a viure a prop de la casa de la seva filla, quan aquestaho sap, s’escapa cada nit per anar a dormir amb el seu pare.
Al final, la dona que volia adoptar a la Lucy se’n va a parlar amb en Sam i li diu que li deixarà tenir la custòdia de la seva filla perquè ha vist que amb el seu pare la nena és feliç. Tot segui en Sam content li contesta que si a ella li agradaria ser la seva mare adoptiva per tirar endavant amb la Lucy.

* DÓNA LA TEVA OPINIÓSOBRE LA PEL·LÍCULA:
Aquesta pel·lícula m’ha agradat moltíssim, sobretot per la bona actuació dels protagonistes: en Sean Penn (Sam) i la Dakota Fanning (Lucy), de com arriben a transmetre tot el que senten i com ens arriba als que estem mirant la pel·lícula (jo he plorat molt!).
M’ha semblat molt emotiva i m’ha ensenyat que el millor pare no és el més llest, el que té un millor treball, sinó elque més estima i es preocupa pels seus fills.
Penso que ens ensenya a valorar el que no tenim, per exemple la Rita (advocada d’en Sam) no gaudeix del seu fill perquè sempre està ocupada amb la seva feina, mentre que en Sam es desviu per estar amb la seva filla.
Jo opino que un aspecte que pel·lícula ens vol ensenyar és que la deficiència mental no és un problema per no treballar ni per fer-secàrrec d’una persona.
I recomano aquesta pel·lícula perquè és molt maca i perquè penso que té un bon missatge.

* DESCRIU COM ÉS EL PERSONATGE PRINCIPAL:
* Nom: Sam Dawson
* Descripció física: en Sam és un home aparentment normal però amb els gestos, les mirades i les paraules podem observar com pateix un retràs.
* Descripció psicològica: en Sam és deficient mental amb una capacitatmental d’un nen de 7 anys. Té la innocència d’un nen d’aquestes edats, és dolç i comprensiu i té una estima enorme cap a la seva filla. En Sam aconsegueix transmetre des de l’alegria a la tristesa passant per la dolçor d’una persona que lluita pel que vol.
* Perquè actua així?: perquè s’estima a la seva filla i la vol recuperar sigui com sigui.

* DIGUES A QUIN GÈNERE PERTANY LA...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • em dic sam
  • Em dic sam
  • Em
  • em que se yo
  • sama
  • YO SOY SAM
  • Yo Soy Sam
  • Yo soy sam

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS