Emancipació colonies americanes

Páginas: 3 (601 palabras) Publicado: 1 de diciembre de 2011
Espanya, entre l’any 1808 i 1825, va perdre la major part de les seves colònies d'Amèrica.
L'any 1808 dominava un immens territori que anava des de Califòrnia fins al cap d'Hornos, i des del'Atlàntic al Pacífic, i l'any 1825, només li quedaven les illes de Cuba i Puerto Rico a l'Atlàntic (i les illes Filipines al Pacífic), que va acabar perdent a la guerra de 1898 contra els Estats Units.L'emancipació de les colònies americanes es deu a una sèrie de causes:
Per una banda les causes internes; la nefasta política colonial dels borbons i l'existència d’una identitat pròpia per part de lescolònies.
Per altra banda les causes externes; com la revolució americana (independència de les colònies britàniques dels Estats Units), l'extensió de les idees liberals europees, que van influir enla manera de pensar, i, finalment, l'ajut econòmic i militar dels Estats Units i el Regne Unit, ja que estaven interessades a comerciar lliurement per Amèrica.
És a dir, que els factors que vanfacilitar el procés d'independència van ser la incapacitat política per continuar mantenint l'imperi, i les aspiracions dels descendents dels espanyols nascuts a Amèrica, els criolls, a controlarpolíticament el seu propi territori.
El buit de poder provocat per la invasió francesa de la península Ibèrica (1808) va determinar l'inici del procés d'independència de les colònies americanes. Les elitscriolles prengueren la iniciativa independentista aprofitant la Guerra del Francès a Espanya. Quan va començar la guerra, optaren per no sotmetre's a l'autoritat de Josep Bonaparte i crearen Juntes que, aimitació de les espanyoles, van assumir el poder als seus territoris. Tot i que teòricament es mantenien fidels a Ferran VII, es negaren a acceptar l'autoritat de la Junta Suprema Central i, de fet,cap a l'any 1810 moltes es van declarar autònomes respecte de la metròpoli. Començava el procés imparable cap a la independència.
El procés d'independència es pot dividir en tress fases:
1. Entre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Independencia De Las Colonias Americanas
  • Independencia de las 13 colonias americanas
  • Espan ol Colonias Americanas
  • ORGANIZACIÓN POLITICA DE LAS COLONIA AMERICANAS
  • españa y sus colonias americanas
  • españa y sus colonias americaNAS
  • Independencia De Las Colonias Americanas
  • España Y Sus Colonias Americana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS