Embarazo

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (353 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 20 de febrero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
- Com el fetus es sent segur i tranquil dins el ventre matern.
- Els procediments que segueix per passar de ser cèl•lula a nounat en només 9 mesos.
- Durant la seva estància a l’úter, el fetussomriurà, reconeixerà la veu de la mare i somiarà.
- Dels milers d’espermatozoides només un fecundarà a l’òvul, després d’un llarg i difícil recorregut a una velocitat de 3mm/s.
- El codi genèticestarà format per 23 cromosomes de cada progenitor. Els nostres gens són els que fan que haguem convertit en humans i determinen el tipus de persona que som. Aquests fan que cadascú siguem física igenèticament únics.
- El pare determinarà el sexe del nen.
- En el moment de la fecundació, els gens heretats, ja han predeterminat el seu físic, caràcter i vulnerabilitat a certes malalties. El curs dela seva vida dependrà de molts factors del seu entorn.
- El cinquè dia després de la fecundació ja comencen a formar-se les cèl•lules mare, que són capaces de transformar-se en 200 tipus decèl•lules diferents. Poden convertir-se en qualsevol part del cos.
- L’embaràs es divideix en tres trimestres. En les primeres nou setmanes es definiran tots els trets del cos humà. El primer trimestre serà elmés fràgil.
- Als 15 dies es comença a formar el que serà el cervell i als 22 dies el cor. Sense el cor no es podria distribuir l’aliment i els elements que l’embrió necessita per créixer. De latercera setmana cap endavant anirà augmentant el ritme cardíac fins a arribar al màxim. Quan el cervell ja controli els batecs, el ritme cardíac anirà disminuint.
- Als dos mesos l’embrió passa adir-se fetus.
- La mare haurà de tenir compte amb certs medicaments, el tabac o l’alcohol, aquests passen directament al fetus. També les seves alteracions del sistema nerviós afecten al nadó. Potprovocar que sigui un nen prematur o amb poc pes. Inclús pot patir malalties cròniques o fer que tingui un desenvolupament anormal.
- A les nou setmanes el nen començarà a tremolar. Això estimularà...
tracking img