Empresa Familiar

Páginas: 4 (951 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2014
1. Les característiques que determinen que una empresa sigui familiar son:
- Una empresa familiar es aquella que inclou membres d’una mateixa familia en el control financer d’una empresa senseseparació entre propietat, gestió i direcció.
- L’empresa es dirigida durant molt temps per la mateixa persona, normalment durant tota la vida de la persona creadora, el que comporta que la 2ª generaciója sigui controlada per una persona de avançada edat i així successivament.
- L’empresa familiar es caracteritza principalment per la poca diferenciació entre els vincles familiar i els vinclesempresarials, el que comporta que moltes vegades no es tingui en compte la professionalització dels treballadors, que son família i que per tant, han de formar part d’aquesta activitat econòmica segonsaquesta manera de pensar.
- Gairebé mai apareix ajuda exterior (consultories, assessors...) això comporta que per ells tan sols tinguin poca iniciativa al canvi, a la reestructuració...pel fet de tenirpor als canvis, que al mateix temps són canvis familiars.
- La presa de decisions a les empreses familiars moltes vegades es prenen no amb els ideals d’empresa, com podria ser tenir acceptació alscanvis, mirar pel correcte i eficient funcionament d l’empresa... si no que es prenen decisions emocionalment, amb un enfocament intern, sentimental...
- És molt característic de les empresesfamiliars la forma de planificar l’estratègia i el seu propòsit final, molt diferent a qualsevol altre tipus d’empresa.

2. Un dels valors més importants de l’empresa familiar és la seva capacitatd’analitzar el passat i mirar molt més enllà del present, mirar cap al futur. Com tots faríem i fem en la nostra vida pròpia, mirem pel nostre futur i pel futur d’aquells més pròxims a nosaltres , doncs aquestvalor també es trasllada en l’empresa familiar.
També és de recordar els valors de prudència i de objectius. No tenen un fi econòmic i això ho transmeten de generació a generació.
El valor de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Empresa familiar
  • la empresa familiar
  • empresa familiar
  • EMPRESA FAMILIAR
  • empresa familiar
  • Empresa De Familia
  • Empresa familiar
  • Empresa Familiar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS