Energia Nuclear

Páginas: 2 (431 palabras) Publicado: 14 de enero de 2013
L’ENERGIA NUCLEAR
Que és l’energia nuclear?
L'energia nuclear és l'energia que s'allibera espontània o artificialment en les reaccions nuclears. No obstant això, aquest terme engloba un altresignificat, l'aprofitament d'aquesta energia per a altres finalitats com, per exemple, l'obtenció d'energia elèctrica, tèrmica i mecànica.

D’on s’obté l’energia nuclear?
L’energia nuclear s’obtéd'aprofitar la calor que es desprèn en trencar-se els nuclis dels àtoms en les anomenades reaccions nuclears en cadena. Es pot obtenir per fissió o per fusió.

La fissió
Quan els nuclis d'alguns àtomsgrans es trenquen en 2 meitats aproximadament iguals, alliberen una gran quantitat d'energia. Es fa xocar un neutró. Aquesta divisió del nucli desprèn una gran quantitat d'energia, crea una reacció encadena. Si no es controla, es produeix una explosió.

La fusió
En la fusió, al contrari que en la fissió on es divideixen els nuclis, la reacció consisteix en la unió de dos o més nuclis lleugers.Aquesta unió dóna lloc a un nucli més pesat que els usats inicialment ja neutrons.

Bomba atòmica
El 16 de juliol de 1945 es va produir la primera explosió d'una bomba de fissió creada per l'ésserhumà ..

Existeixen dos tipus bàsics de bombes de fissió: utilitzant urani altament enriquit, els dos tipus es fonamenten en una reacció de fissió en cadena descontrolada i només s'han emprat en unatac real a Hiroshima i Nagasaki, al final de la Segona Guerra Mundial.

La bomba d’Hiroshima i Negasarki
Els bombardejos atòmics sobre Hiroshima i Nagasaki van ser atacs nuclears ordenats perHarry Truman, president dels Estats Units d'Amèrica, contra l'Imperi del Japó. Els atacs es van efectuar el 6 i el 9 d'agost de 1945, i van posar el punt final a la Segona Guerra Mundial. Després de sismesos d'intens bombardeig d'altres 67 ciutats.
El nombre de morts és difícil de precisar i només se n'han pogut fer estimacions. El Departament d'Energia dels Estats Units (DOE) avançà la xifra de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Energia nuclear
  • Energía nuclear
  • Energia Nuclear
  • energia nuclear
  • Energía nuclear
  • ENERGIA NUCLEAR
  • Energía nuclear
  • Energia nuclear

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS