Enfocament cientificoracional

Páginas: 3 (578 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2012
1.- L’enfocament cientificoracional o tecnològic, principals cracterístiques.

El paradigma cientificoracional planteja l'estudi dels centres escolars com a organitzacions racionals, organitzacionsque cerquen l'assoliment de metes tals com millorar la gestió, augment del rendiment, etc.

Institucions escolars com realitats estructurades, amb uns objectius clars i una planificació que buscaésser efectiva. Així doncs, l’eficàcia és la prioritat, entesa com la capacitat de la pròpia organització per assolir els seus fins. Això es vola aconseguir mitjançant la competència tècnica iprofessional. Escoles eficaces que busquen els trets que permetin parlar d'un bon funcionament.

Es potencia un model vertical i autoritari. Es basen en la jerarquització i especialització de les funcions.És l'aplicació de la visió empresarial al món educatiu. Els seus plantejaments estan basats en el racionalisme, la impersonalitat i formalisme.

Treballa des de l'aplicació de plantejaments generals.Fet que dona un caràcter d'uniformitat, excloent els interessos aliens a la institució, tant dels individus que hi treballen, els mateixos alumnes i allò social.

Aquest enfocament orienta aexplicar, predir i controlar tot allò que succeeix a les organitzacions, sobretot per aconseguir millors resultats.

Els centres escolar han de tenir una clara organització, però aquesta interpretació dela realitat escolar es presenta com rígida i burocràtica, ofega l’espontaneïtat i redueixi la complexitat dels fenòmens educatius. Ja que aquest model no contempla aspectes com les relacions humanes,actituds, valors, creences. A l'hora ignora les diferencies individuals i redueix la conducta humana a necessitats jerarquitzades.

2.- Gairín i els trets característics dels centres educatius.L'element proposat per Gairín com un dels característics dels centres educatius que analitzaré, segons la interpretació de la realitat escolar, que fa l'enfocament cientificoracional és la manca de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Enfocament Sistèmic Del Desenvolupament Segons L. Von Bertalanffy:
  • Enfocament preventiu de problemes escolars

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS