Engorro

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (823 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 9 de febrero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
1- Escena dels jornalers ( del minut 21:10 al minut 25:50):

1.1 Descriu què està passant en aquesta escena i vincu-la a allò estudiat en els apunts i en l’exercici anterior.
L'economia del sudd'Espanya era sobretot una economia agrària. Hi imperava el latifundisme.
Això és, grans extensions de terreny propietat d'unasola persona. Aquesta persona només contractava els pagazos que lifeien falta els dies que li feien falta, que eren pocs tenien en compte que es tractava duna agricultura extensiva de secà. Això feis que aquest pagesos,anomenats jornalers,vivien en la més absolutamisèria.
Milers de treballadors arribaven per a treballar en les noves indústries com la
SEAT o les químiques, i al sector de la construcció. A les males condicions
laborals, accentuades per laimpunitat que la dictadura donava als empresaris, cal
afegir-hi unes condicions de vida duríssimes.

2.Escena del bar (del minut 49:46 al minut 52:30 i del minut 53:25 al minut 57:14 :

2.1 En aquestaescena hi ha representades les dues actituds dels autòctons daban la immigració. Qui és que representa cada actitud? De quina extracció social és cadascun d’ells.
En aquesta escena estan elsandalusos o sigui els emigrants que acaba'n d'acabar d'una jornada dura de treball i se'n van al bar a desconnectar hi ha prendre alguna cosa amb els seus companys. Com són bromistes i els agrada la grescai el soroll doncs a córrer una festa entre amics per recordar i tant a la seva terra com els seus cost-umbre.
A l'altra banda estan els catalans que es creuen els amos i amos de Catalunya, es creenque per tenir diners poden fer el que vulguin, i no volen als emigrants perquè pensen que els prenen la feina, o que són males persones.
2.2 Com interpretas la frase que josé DIU després de labaralla amb altres clients: “ Lo malo es tener que buscar-se el pan como lo hacemos nosotros. Yo prefiero estos señoritos que estàn toda la semana pencando que los de mi tierra . Muy finos, muy...
tracking img