Entrenament esportiu

Páginas: 4 (924 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2013

ELS PRINCIPIS DE L’ENTRENAMENT


Millorar dia a dia, mantenir-se en bona forma i superar-se a un mateix són aspiracions que tenen les persones que realitzen un programa d’exercici físicplanificat. Sovint pensem que aquesta planificació de l’entrenament és exclusiva dels esportistes professionals. Però això no és així. Els criteris bàsics que regeixen el funcionament de l’organisme i quepermeten adaptar-lo contínuament a situacions d’esforç són els mateixos per a l’esportista que busca el màxim rendiment esportiu que per a la persona que busca millorar la seva salut i aconseguir unaqualitat de vida elevada. Aquests criteris són el que anomenem principis bàsics de l’entrenament.
Podem definir els principis de l’entrenament com les pautes que cal seguir per tal que els aparellsi sistemes del nostre cos s’adaptin a l’esforç físic i ens ajudin a obtenir una millor condició física. Els més importants són els següents:



- Principi de l’adaptació

L’organisme humà éscapaç de resistir l’exercici físic i d’habituar-se a la seva pràctica.

Els esforços físics provoquen una sèrie de canvis fisiològics en els aparells i sistemes de l’individu que, amb el temps,tenen com a resultat l’adaptació de l’organisme. Després de realitzar activitat física, l’organisme experimenta un desgast que provoca una disminució momentània del nivell físic (cansament físic).Posteriorment, el cos es recupera i assoleix un nivell superior a l’anterior, aconseguint una adaptació a aquest esforç, és a dir, una sobrecompensació.



















- Principi dela progressió

L’organisme humà és capaç de suportar progressivament esforços cada vegada més grans.

Per a aconseguir un increment real del nivell de condició física a llarg termini ésnecessari augmentar els exercicis físics de manera progressiva a fi d’encadenar totes les sobrecompensacions produïdes i obtenir una adaptació sòlida. Hem de tenir en compte tot un seguit d’elements per a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball Entrenament Esportiu
  • LES BASES I ELS PRINCIPIS DE L ENTRENAMENT ESPORTIU
  • Entrenament patiment esportiu
  • Entrenament
  • Entrenament.
  • Entrenamento
  • Marketing Esportiu
  • Plan de entrenamento

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS