Entropia de les substàncies

Páginas: 4 (757 palabras) Publicado: 4 de septiembre de 2014
ENTROPIA DE LES SUBSTÀNCIES
1.- L’entropia (S) d’una substància augmenta en augmentar la temperatura perquè augmenta el moviment de les partícules i, en conseqüència, el desordre relatiu de lesmolècules.
2.- L’entropia d’una substància augmenta en augmentar el volum, es a dir, l’espai on poden situar-se les molècules, perquè d’aquesta manera augmenta el desordre molecular. ( Exemple: quan ungas s’expandeix).
ENTROPIA MOLAR STÀNDARD: Som d’una substància és l’entropia molar de la substància pura a 1 atm i 298K determinada a partir del 0 absolut de temperatures on hi ha un ordre perfecte iabsència de tot tipus de moviment i on S=0. (Sempre té valors positius).
ENTROPIA I ESTRUCTURA INTERNA
Les entropies molars stàndard depenen de l’estructura interna de les substàncies:
S molard’una substància és més gran com més febles són els enllaços entre els seus àtoms, ions o molècules. (Les partícules estan més lliures).
Smolar d’una substància és més gran com més gran és la massadels seus àtoms, ions o molècules que la formen. ( Menys espai entre les partícules).
Smolar d’una substància és més gran com més gran és la seva complexitat química, per exemple, com més gran és elnombre d’àtoms que formen les seves molècules.
VARIACIÓ D’ENTROPIA STÀNDARD DE LA REACCIÓ
∆Sr°= ∑▒〖n S_m (productes)- ∑▒〖n S_(m ) (reactius)〗〗
VARIACIÓ D’ENTROPIA DE L’ENTORN
Com que l’Univers estàformat pel sistema i pel seu entorn, per a qualsevol procés, el canvi d’entropia de l’Univers serà la suma dels canvis del sistema i el seu entorn.
∆S univers= ∆S sistema + ∆S entorn
Exemple: En elcas de la formació d’aigua líquida a partir dels seus components gasosos a 298K és un procés en què la variació d’entropia és negativa ( més ordenat). Tot i així, la reacció de formació de l’aiguaés espontània a 298K. Aquesta contradicció aparent, s’explica perquè no s’ha tingut en compte la variació d’entropia de l’entorn.
La reacció de formació de l’aigua és un procés exotèrmic: mentre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • substancias
  • Entropia
  • Entropía
  • entropia
  • La Entropia
  • Entropia
  • Entropia
  • Entropia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS