Epicureismo

Páginas: 2 (437 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2011
Epicureisme.

L'epicureisme és un corrent filosòfic que va sorgir al s.IV a.C. I va ser creat per Epicur de Samos, que és un filòsof atenès. Epicur tenia molt present el cos, recupera tot allò queté a veure amb el cos. Segons ell el cos no és una cosa dolenta ja que ens deixa arribar al plaer però no s’ha d’abusar, no esclavitzar-se. Epicur tenia seguidors anomenats “epicuris” que partiend'una posició materialista.

Aquesta corrent té com a objectiu arribar a la felicitat, ja que aquesta és segons ells la vertadera finalitat de l'existència humana, però tenen una mentalitat bastantindividualista, ja que pensen que s'ha d'arribar per separat a la felicitat.

Els epicuris identificaven l'home virtuós amb l'home feliç, però per a ells la felicitat consisteix a arribar al grau màximde plaer possible, i per tant el plaer ha de guiar la vida humana. Per a Epicur el plaer desitjable era aquell que no et provocava ni patiments corporals ni cap torbació de l'ànima, cosa que implicala consecució de plaers passius.

Hi podem diferenciar tres tipus de plaers:
Els plaers actius, són aquells que hem de buscar nosaltres, és important no abusar d'aquest ja que sinó es converteix enuna esclavització/addicció.
Els plaers passius, són els que ens permeten “no patir en el cos ni estar pertorbat en l'ànima”. Segons Epicur aquests són els que ens fan possible arribar a la felicitat.I finalment, els plaers naturals, que per a Epicur són els més importants si es gaudeixen amb moderació. Aquest tipus de plaer es subdivideix en plaers físics o efímers i intel·lectuals o duradors.Segons Epicur d'aquests els intel·lectuals són els més importants ja que formarien part de la nostra naturalesa.

Epicur també distingeix tipus de desitjos:
-Desitjos naturals i necessaris, són elsque satisfan les tendències orgàniques.
-Desitjos naturals, però no necessaris, són els que tracten de inclinacions o preferències.
-Desitjos no naturals ni necessaris, són inclinacions que es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Epicureismo
  • Epicuro
  • Epicuro
  • Epicureismo
  • Epicureismo
  • EPICUROS
  • Epicuro
  • Epicureísmo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS