Ermita

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (273 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 14 de noviembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
La ermita de san andres

Es troba junt amb el Camí Fons, que porta des del nucli urbà a les platges. El seu nom popular li ve per trobar-se en laMasia del Retort, l'autèntic nom de la qual és Alqueria de Sant Andreu, com s'indicava en un retaule ceràmic amb la imatge de l'apòstol que va ser destruïtdurant la Guerra Civil. El temple, que era capella particular, va ser erigit en 1893 i no ha tornat a haver-hi culte en ell des de 1936.

Hui abandonati en ràpid deteriorament, és un edifici rectangular en estil neogòtic, de dos plantes, amb teulada a dos aigües. Està adossat per un lateral a la masia,que es troba habitada i en perfecte estat. La fatxada remata en espadanya amb creu, però sense la campana que existia originàriament, i sobre la portaallindada queda el buit del panell ceràmic ja desaparegut i una finestra ogival amb vidriera parcialment destruïda. L'edifici està pintat imitant carreu.L'interior està cobert per volta de creueria, i en làpida de marbre negre pot llegir-se 'A la major glòria de Déu van manar erigir esta capella AndrésMª Pastor i Marqués i la seua esposa Josefa Cantells Ferrer. Any 1893'. Hui sense imatges, l'altar va estar presidit per Sant Andreu, Sant Josep, elSagrat Cor de Jesús i la Mare de Déu del Rosario. També posseïa pintures de gran valor, algunes d'elles atribuïdes a Ribera.

La tradició oral recordal'època en què nombrosos llauradors acudien a esta capella per a sentir missa, arribant a instal·lar-se tendals exteriors a l'estiu per a acollir els fidels.
tracking img