Escena Dels Jornalers

Páginas: 3 (682 palabras) Publicado: 12 de abril de 2011
1. Escena dels jornalers (del minut 21:10 al minut 25:50):

1.1 Descriu què està passant en aquesta escena i vincula-ho a allò estudiat en els apunts i en l'exercici anterior.
Jose toca laguitarra i comença a recordar quan vivia a Andalucia, que no tenia feina i arribava a casa amb les mans buides, i es sentia trist perquè s'havia de conformar amb el mínim per donarr de mentjar a la sevafamilia.

2. Escena del bar (del minut 49:46 al minut 52:30 i del minut 53:25 al minut 57:14 :

2.1 En aquesta escena hi ha representades les dues actituds dels autòctons davant la immigració. Qui ésque representa cada actitud? De quina extracció social és cadascun d'ells?
Es representa l'actitud desconforte dels catalans amb diners davant dels obrers treballadors que han emigrat pernecessitat, els catalans són de condició social alta i els andalusos de condició social baixa.

2.2 Com interpretes la frase que José diu després de la baralla amb altres clients: "Lo malo es tener quebuscar-se el pan como lo hacemos nosotros. Yo prefiero estos señoritos que están toda la semana pencando que los de mi tierra. Muy finos, muy dicharacheros, pero no dan golpe. Te estás muriendo de hambre ite dicen 'con Diós hermano'".
Els de poble de andalucia s'han de buscar la vida treballant, i els catalans ja tenen la vida resolta perquè tenen feina.Els catalans no t'ajuden, i en canvi elsandalusos et intenten ajudar dient "amb déu germà".

2.3 Quins dos elements materials, un que simbolitza la terra d'origen i l'altre que simbolitza el nou país, apareixen en l'escena del bar després de labaralla?
La humilitat i l'alegria dels obrers andalusos i el progrés a una millor vida a Catalunya.

3. Quin és el paper de la dona immigrant que reflecteix la pel·lícula?
El de dona de llar que ade tenir cura dels fills mentre el seu marit busca un millor viure per a tots. I van de camí desde Andalusia durant pràcticament tot el metratge, es tracta d'un llarg desplaçament el creuar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Escenas
  • ESCENA
  • Escenas
  • Escenas
  • escena
  • Escena
  • escena
  • Escenas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS