Esclerosi lateral a

Páginas: 2 (352 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2011
VALORACIÓN

El que més ens ha impactat sobre el reportatge que hem vist en classe sobre l'ELA ha estat com Raúl intentava lluitar per poder veure la vida des d'una altra perspectiva. Raúlintenta lluitar per poder seguir cap a endavant, sempre ha d’estar buscant un motiu per no tirar la tovallola.
Hi ha diverses frases que Raúl escriu en la seva blog que són bastant impactants, ensmostren com se sent la persona que pateix aquesta malaltia:
-L'ànima presa en un cos.
- L'home congelat en la seva pròpia carn.
És curiós escoltar de la pròpia boca de Raúl dir que el que més liafecta d'aquesta malaltia és la dependència que se sent als altres, el sentir-se inútil, el no voler molestar ni atabalar a les persones que t'envolten demanant constantment ajuda.
D'altra bandatambé es pot veure en el reportatge la forma en la qual la família ha d'afrontar la malaltia, com els canvia la vida, les poques ajudes que l'Estat els presta, i el temps que triga a donar-les-hi.Nuria la dona de Raúl ens explica que va lliura papers perquè li concedissin una ajuda de la Llei de dependència en el 2007 i que fins al 2009 no li havien dit res. És vergonyós que aquestesajudes triguin tant a concedir-se tenint en compte el ràpid que avança aquesta malaltia i de la dependència,les cures especials que necessiten, així com tot el material adaptat que tindran que comprarper aquestes persones. Molts quan els concedeixen aquesta ajuda ja és massa tarda.
Es molt impactant veure el reportatge del Raúl perquè et donis compte que aquesta malaltia no té miraments quet’arriba sense que l’esperis i poc a poc et va privant de poder fer coses.
Creiem que es important que la gent es consciencien que la ELA es una malaltia que actualment esta patint molta gent (3/5casos diaris a Espanya) i que s’ha de conèixer, així com fen més investigacions i donar més ajudes a les famílies perquè tant les famílies com els malalts tinguin una bona qualitat de vida.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lateralidad
  • lateralidad
  • Lateralidad
  • Lateralidad
  • Lateralidad
  • Lateralidad
  • Lateralidad
  • Lateralidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS