Esdeveniments Esportius

Páginas: 53 (13038 palabras) Publicado: 24 de abril de 2012
Capítol | 1
|
[Escriba aquí una descripción breve del documento. Una descripción breve es un resumen corto del contenido del documento. Escriba aquí una descripción breve del documento. Una descripción breve es un resumen corto del contenido del documento.] | L’esdeveniment esportiu |

1. Esdeveniments i esdeveniments esportius: definició, tipologia i principals característiques.Podríem definir esdeveniment en general com “fenòmens que sorgeixen d’ ocasions no rutinàries que tenen objectius d’oci, culturals, personals o organitzatius establerts de forma separada a l’ activitat diària i amb la finalitat d’ il·lustrar, celebrar, entretenir o retar l’experiència d’un grup de persones”.

D’aquesta definició en podem fer una derivació: un esdeveniment pot pertànyer a diferentstipologies d’activitats humanes (oci, personal, cultural o organitzativa), sent l’esport una d’elles. Podem tenir moltes varietats d’esdeveniment des d’una festa d’aniversari, conferències, un campionat nacional esportiu fins a uns Jocs Olímpics.

Una altra manera de classificar els esdeveniments pot ser en relació al mercat o l’audiència a què es dirigeixen. Per tant, podem trobar –neesdeveniments internacionals, com els Jocs Olímpics o la Copa del Mon de Futbol, o nacionals com un campionat de bàsquet nacional, fins a regionals com serien els Jocs del Mediterrani. Cal remarcar que dins d’aquesta definició hi trobem també el que coneixem com a concepte fe gran esdeveniment (mega event) que es defineix de la següent manera:

“[.. ] esdeveniments culturals de gran magnitud (incloentesdeveniments comercials i esportius), que tenen un caràcter dramàtic, atractius per la gran massa popular i d’una important significació internacional. Generalment estan organitzats per combinacions variables d’ organitzacions governamentals i no governamentals tant nacionals com internacionals [...]”
(Roche, 2000:1)

Des de la perspectiva organitzativa, els esdeveniments, i concretament elsesdeveniments esportius, poden ser organitzats per una tipologia variada d’ organitzacions, tal com organismes nacionals esportius, clubs, associacions, federacions, empreses, institucions educatives, etc.

Els esdeveniments es caracteritzen per el nivell relatiu de complexitat i incertesa associats a ells. El terme incertesa fa referència a la situació de dubte inicial en la planificaciódels esdeveniments respecte al volum de participació, cost total. L’altre terme, la complexitat, es refereix al seu nivell d’estructura organitzativa segons el seu grau requerirà diferents nivells de gestió i la satisfacció de diferents demandes. Aquests dos aspectes són de gran importància a l’hora de treballar amb esdeveniments ja que suposen un cert factor de risc.

D’altra banda podemcaracteritzar els esdeveniments per els següents aspectes principals:

* Unicitat, és a dir, els esdeveniments han de ser únics. Amb aquest terme ens referim, com ja hem esmentat amb anterioritat, que no són activitats rutinàries i sobretot que cada esdeveniment és diferent a altres, encara que es tracti del mateix tipus d’esdeveniment. Això és degut a factors com el lloc de celebració, númerode participants, dates de celebració, etc.

* No repetibilitat: no poden repetir-se de la mateixa forma en edicions posteriors, encara que sigui organitzada per la mateixa entitat, ha de ser considerada diferent a l’edició anterior.

* Elements tangibles i intangibles: els intangibles corresponen al producte principal de l’esdeveniment, com pot ser l’ emoció de la competició, encanvi, els elements tangibles són els productes complementaris als primers, com pot ser els productes de merchandising, i que ajuden a generar opinió pública. Els esdeveniments requereixen d’ elements tangibles com a elements que generen opinió pública i que contribueixen a la creació de la memòria de l’ esdeveniment.

* Els esdeveniments inclouen alts nivells d’ interacció i contacte...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • jocs pre-esportius futbol
  • Diaris esportius
  • equipaments esportius

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS