Esgrima teatral

Páginas: 6 (1420 palabras) Publicado: 1 de febrero de 2012
EL COS EN L’ESGRIMA.

Posició de descans: El peu corresponent a la mà que aguanta el floret mira cap al davant i l’altre està col·locat aferrat a aquest formant un angle de 90º. Els talons es toquen. El cos es mantén recte i el florent amb la punta tocant al terra.

Salutació: Des de la posició de descans és du el floret amunt, després davant la cara, altre cop amunt i després abaix o enguàrdia segons convengui.

Posició de guàrdia: Exactament igual que la posició de descans emperò el peu del davant es col·loca a una distància aproximada d’un peu i mig i conservant els dos talons en una línia imaginaria. Es flexionen els genolls , el pes del cos ha de quedar repartit entre els dos peus. El tronc es conserva recte, sense inclinació de cap tipus, emperò una mica rotat per tal detenir el pit dirigit cap al contrincant.

El braç del floret està doblegat pel colze i a una distància aproximada de 15 cm del cos. En la posició guàrdia el braç mai està estirat.

El braç lliure es du cap al darrere formant un angle d’aproximadament noranta graus entre el braç i l’avantbraç. El colze ha d’estar aproximadament a l’altura de l’ombro. I la mà està sempre relaxada.L’AGAFADADEL FLORET

El floret s’agafa amb els dits polze i índex com es veu a la primera imatge i la resta de dits descansen sobre l’empunyadura sense exercir-hi gens de força. El floret es mou a partir dels dos dits que l’agafen, la resta de dits només acompanyen. El pom del florent ha de quedar col·locat a l’eix central de la munyeca, formant així una línea recta des de la punta de l’arma fins alcolze.

No s’ha d’agafar el floreta amb rigidesa ja que això ens lleva molta velocitat. El floret s’agafa amb la mà relaxada. En la posició de guàrdia hem de veure el contrincant tallat en dos pel nostre floret.

DESPLAÇAMENTS

Marxar (Desplaçament cap endavant): Des de la posició de guàrdia es du el peu avançat cap al davant mantenint el taló molt aprop del terra, el peu del darrera esrecoloca una altra vegada en posició de guàrdia. Les cames resten flexionades i el tronc immòbil. S’ha de mantenir la distància entre els dos talons i s’ha de conservar la línia taló-taló.

Rompre ( Desplaçament cap enrere): Des de la posició de guàrdia es du el peu del darrere cap al darrere i el del davant l’acompanya fins a arribar una altra vegada a la posició de guàrdia.

Creuamentendavant: El peu del darrere avança, sense perdre la seva posició de 90º respecte al del davant, i es col·loca per davant d’aquest. Automàticament l’altre peu avança per recuperar novament la posició de guàrdia.

Creuament enrere: El peu del davant va cap al darrere, sense perdre la posició de 90º respecte al del darrere, i es col·loca per darrere d’aquest. Automàticament l’altre peu es desplaça capal darrera per recuperar la posició de guàrdia.

Gir: Es tracta de col·locar-se en la posició de guàrdia però en el sentit contrari. El moviment de gir parteix del floret, que passa per abaix, i se’n du la cama del davant rotant 180º i es torna a cercar la posició de guàrdia.

Hem d’arribar a fer els desplaçaments de manera inconscient ja que hi ha moltes coses en les de les que estar pendentcom per a damunt haver de preocupar-te de com et mous.

En l’esgrima és molt important controlar en tot moment la distància entre els dos contrincants. Per tant, en tot moment estarem compensant els desplaçaments del contrincant.LÍNIES

Son divisions convencionals on és desplaça l’arma. Serveixen per identificar les accions ofensives i defensives. Les línies poden ser altes o baixes iinternes o externes. En combat només són vàlides aquestes quatre línies. La resta és considera atac nul.


Línia alta externa
Línia alta interna
Línia baixa externa
Línia baixa interna

GUÀRDIES

Son les posicions que pot agafar la mà en relació a les línies. Hi ha 8 guàrdies diferents ja que cada línia te una guàrdia en pronació i una en supinació. En totes les posicions de guàrdia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Esgrima
  • Esgrima
  • Esgrima
  • esgrima
  • Esgrima
  • Esgrima
  • esgrima
  • esgrima

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS