Españistán

Páginas: 2 (362 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2014
Exercici 2. Españistán

1. Què aspectes negatius del capitalisme explicats per Paul Polman, queden retratats als vídeos de simiocracia?
N’hi ha menys igualtat social, ja que els pobres són cadavegada més pobres i els rics més rics. I que amb més ajuda que es demani, major serà el deute i més alts seran els impostos. Per això fan que la gent marxi a altres països.

2. Quines són lestemptacions que fan actuar de forma èticament qüestionable als bancs i al estat als vídeos de simiocracia?
Les ganes de millorar la vida personal i no el bé comú. Altre motiu va ser que els estats espreocupaven més del present que del futur. És a dir, que augmentava la construcció sense cap mesura, buscant ingressos sense control. Els bancs van participar en això, ja que eren els que feien elspréstecs hipotecaris sense saber si en un futur les persones podien fer front al deute. No van tenir en compte el principi de prudència.

3. Quines relacions de confiança s’ han deteriorat amb la actualcrisis econòmica, creus que respon a un problema ètic?
La sobirania confia menys en l’Estat Espanyol, ja que no fa una bona gestió econòmica, la ciutadania està més descontenta a causa de que no tenentreball, els impostos pugen cada vegada més i no poden fer front els seus pagaments.

4. Quins són les principals decisions amb cortoplacisme que apareixen als dos vídeos?
Es dona en el moment queels bancs concedeixen hipoteques a persones amb un sou molt baix o “sou de merda” com diu el vídeo, ja que sabien que en un futur no podran fer front al deute. Els bancs solament pensaven en elpresent i no van pensar en les conseqüències que haurien en un futur molt proper.

5. Al vídeo apareix el principi de Hanlon, recerca en internet un altre principi que et cridi l’atenció i explica’l.Principi de Peter: Basat en l’estudi de les jerarquies en les organitzacions modernes. On les persones que realitzen bé el seu treball són promocionades a llocs amb major responsabilitat, en canvi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Españistan
  • Ensayo "espanistan"
  • Análisis De Los Vídeos "Simiocracia" Y "Españistán"
  • Resumen Españistan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS