esports

Páginas: 7 (1571 palabras) Publicado: 3 de enero de 2014

ESPORTS DE RAQUETA

1. ASPECTES GENERALS DELS ESPORTS DE RAQUETA.
Entenem per esports de raqueta aquells esports d'adversari en què es copeja un mòbil amb un implement anomenat raqueta. Tots ells tenen unes:

a) CARACTERÍSTIQUES COMUNS.
Participació alternativa. Les accions dels jugadors, ja siguin individualment o en parelles, es produeixen de manera alternativa, és adir, primer uns i després els altres; Per tant, no hi ha una lluita per la possessió de la pilota ni contacte físic amb l'adversari.
Companys i adversaris. Es competeix un contra un o dos contra dos.
L'espai. Pot ser de dos maneres diferents.
Espai separat. Es juga passant la pilota per damunt d'una xarxa que divideix el terreny en dos meitats, una per a cada adversari. El tipus il'altura de la xarxa, així com les dimensions del terreny i les línies que ho delimiten, depenen del reglament de cada esport (tennis, bàdminton, pàdel, tennis de taula).
Espai comú. El mateix espai és ocupat simultàniament per ambdós contendents. En aquests esports apareix un nou element, la paret. Esta és una característica imprescindible perquè existeixi alternança en el joc, i serveix perquè lapilota rebot després de copejar-la. La instal·lació pot tindre una, dos, tres o quatre parets (frontennis, esquaix, pilota valenciana, pilota basca).

b) EL REGLAMENT.
Objectius del joc. Es guanya el punt o punts quan la pilota toca el terra o bóta més d'una vegada, abans que l'adversari pugui tornar-la.
El mòbil: Pot ser una pilota o volant. És específica de cada esport encaracterístiques i dimensions.
Implemento: Serveix per a copejar la pilota o el volant.
El temps de joc: Els partits no es cronometren, sinó que el final es marca a l'arribar a un resultat determinat.
El colpeix: En tots els esports, l'element tècnic fonamental és el colpeix de la pilota amb l’implemento.

2. FONAMENTS TÈCNICS GENERALS.
Hi ha una sèrie de gestos tècnics molt paregutsen tots els esports de raqueta:
• El servei: És el cop amb què s'inicia el joc després de cada punt. La pilota, normalment, ha d'enviar-se a una zona determinada del terreny.
• El rest. És tornar la pilota que prové d'un servei.
• El cop de dreta o ‘drive': és el cop des del costat en què el jugador sosté la raqueta.
• El revés: És el cop assestat a la pilota en el costat oposat a laraqueta. Hi ha un gir del dors de la mà, que queda mirant la trajectòria de la pilota.
• La deixada: És un cop ofensiu amb què es deixa la pilota amortida. Amb aquest cop es pretén enganyar a l'oponent, que espera que la pilota li arribi amb velocitat, perquè no tingui temps de tornar-la.
• La rematada o esmaixada: És un cop potent, executat amb un moviment de dalt a baix, de tal forma que lapilota bota amb força fora de l'abast de l'adversari.
• La volea: és un cop assestat a la pilota abans que bot en el sòl. Amb aquest cop s’aconsegueix reduir el temps de reacció del contrari.
• El globus: És un cop potent executat de manera que la pilota agafa una trajectòria alta i llarga, buscant el fons de la pista.

3. ELS ESPORTS AMB XARXA.

3.1. EL BÀDMINTON

Els orígens delbàdminton es remunten a un joc xinés de fa més de tres mil anys. Molts experts coincideixen que es va començar a jugar a Anglaterra amb el nom de Poona, joc portat de l'Índia.
Va ser esport olímpic per primera vegada a l’Olimpíada de Barcelona’92.

3.1.1. El reglament.

• Objectiu del joc: consisteix a impulsar un volant, per mitjà d'una raqueta, de manera que passi la xarxa i caigui en el campcontrari; cal procurar que l'adversari no pugui tornar el volant. Hi ha la modalitat d'individual i dobles.

El jugador o equip que primer arriba a 21 punts guanyarà el set. Si el tanteig està empatat a 20 es jugarà a 22 punts i així successivament fins que es guanya per diferència de dos punts o s'arriba a empatar a 29 punts, en aquest moment es jugarà un sol punt que donarà la victòria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Esports
  • Esports col·lectius
  • Ensayo ESPORTS
  • Esports de lluita
  • Esports a la neu
  • Esports discapacitats
  • ESPORTS D'ESTIU
  • Esports Paralímpics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS